I. Šimonytė neigiamai vertina Klaipėdos išorinio uosto projektą | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ NEIGIAMAI VERTINA KLAIPĖDOS IŠORINIO UOSTO PROJEKTĄ

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako esanti neigiamos nuomonės dėl Klaipėdos uosto plėtros pastatant išorinį uostą.

„Dėl išorinio uosto mano asmeninė nuomonė yra neigiama. Manęs dar niekas nėra įtikinęs, kad šitas projektas turi kokią nors prasmę. Aš nesu gera aplinkosaugininkė ir negaliu įvertinti tų pokyčių, kurie kiltų pakrantei. Galiu suprasti, kad kada kyla kažkokia rizika žmonių nuosavybei, tai žmonės paprastai visada būna nepatenkinti, ir tai yra universali problema, bet manęs labiausiai kol kas neįtikina pati ekonomika. Negaliu įsivaizduoti, kaip, netapdama Kinijos krovinių aptarnavimo tašku, Lietuva gali šitiek padidinti krovą, kad tai turėtų kažkokią ekonominę prasmę“, – Seime teigė I. Šimonytė.

„Todėl tikrai nebūčiau niekaip pasiryžusi balsuoti už jokį sprendimą, kuriame šis sprendimas būtų numatytas. Manau, kad uosto plėtra turi kitų alternatyvų“, – pridūrė ji.

Šiuo metu rengiant Lietuvos bendrąjį planą yra atliekamas strateginis pasekmių aplinkai vertinimas (SPAV). Išorinio uosto vieta būtų parinkta atlikus SPAV ir palyginus du variantus – Melnragę ir Būtingę. Atlikus šias procedūras ateityje bus galima konstatuoti, kurioje vietoje galėtų atsirasti išorinis uostas.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

>Aksiomai

Eik tik..Atrado grožį- juodi baisūs o kad tu gali pereit per juodaodžiu teritorija tai gal tik kokioj rytu Vokietijoj. Amerikoj pakliuves į toki geta būsi tuoj pat apiplėštas iki paskutinio siulelio ir dar džiaugsiesi kad gyvas..Gal vakar gerai palupai kad į parytį nesamones rašinėji?

Aksiomai

Visuose miestuose visada yra pasirinkimas tarp kinų ir juodaodžių kvartalų, asmeniškai aš, net jei tenka sukarti ilgesnį kelią, visada renkuosi maršrutą per juodaodžių teritoriją - kažkaip net relaksas būna, žmonės kaip Olimpo dievai, aukšti, dailiai sudėti, vyrai greta savo žmonų eina taip, kad iškart suprasi - tai jo didžiausias turtas, vaikai normalūs, judrūs, nedebiloidai - pagal elgesį gatvėje galima lengvai suprasti - laisvi kaip vėjas, ne.... pas kiniečius liūdnesnis vaizdelis: ena žąsele susikabinę, mąsto tik einantis pirmas, kiti - ku-kū.

o kodėl klaipėdiečiai turi finansuoti Vilniaus "grožybes"?

Gyvenimas taip jau susiklostė, kad rubuiliukui Trusikiukui būnant nebe pirmos jaunystės bent kiek normalesnių mergiočių kaip ir nebeliko. Sužinojęs, kad už 2 su viršum metro kartį su tarpkojyje žiojinčiu maždaug 150 cm tarpu, dar kitaip vadinamą „ugly“ tėvas gerus pinigus duoda, kad tik kas baisūnę niekatros lyties paimtų, atseit, vestų, nusispjovė, et, kaip bus, taip bus, svarbu pradinį kapitalą turėsiu. Bet kas galėjo pamanyti – belytis „ugly“ 4 vaikus pagimdė, visi su defektais, brokuoti, nei cirkui neparduosi, nei į mokyklą neišleisi, nes visi 4 dėl virškinimo trakto defekto normaliu būdu nesituština, juk vaikai mokykloj užjuoks: trusikiukai pasmirdo, išmatų statinės neprakiūra, duokit pagaliukus, prakrapštysim tuos „ugliukus“ ir t.t. Trusikui plyšo širdis, surinko paskutinius pinigus, dar „ugly“ tėvas pridėjo, nupirko jie „ugly“ vietą žydriukų šou – pasenusio ir iš rikiuotės išėjusio karikatūristinio modelio „ugly“, ant kurio etiketė: „pakaba, plastikas, lūžta, naudoti netinkamas“
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS