Į Tilžės gatvę – dar po mėnesio | Diena.lt

Į TILŽĖS GATVĘ – DAR PO MĖNESIO

Vienos įvažų į miestą – Tilžės gatvės dalies nuo Jakų žiedinės sankryžos iki geležinkelio pervažos – atidarymas nukeliamas dar mėnesiui. Tikimasi, kad tiek laiko pakaks atlikti svarbiausius darbus.

Lietus permerkė konstrukcijas

Tilžės gatvės dalies atidarymas transportui nukeliamas antrą kartą.

Pagal pirminį, optimistinį planą eismas arterija turėjo būti leidžiamas nuo rugsėjo 15 d.

Tačiau įvaža į miestą nebuvo atidaryta, nes atsirado papildomų darbų, reikėjo koreguoti projektą, o procedūros su darbų užsakovu – Lietuvos automobilių kelių direkcija užtruko.

Tada planuota, jog eismas minėta gatvės dalimi bus leidžiamas nuo spalio 31 d. Šį kartą darbus trikdė nesibaigiančios liūtys.

Vėliau kelininkams teko padirbėti prie vandens permerktų konstrukcijų. Tad imtis darbų visu pajėgumu nebuvo galima. Netrukus dangus vėl prakiuro.

Tad Tilžės gatvės dalies atidarymą teko nukelti dar mėnesiui.

Įmonės "Lemminkainen Lietuva" komercijos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Vasiulis tvirtino, kad terminas suderintas ir su uostamiesčio savivaldybe. Tam pritarė Saugaus eismo komisija.

Darbų liko nedaug

V.Vasiulis pasakojo, kad darbų čia yra likę ne tiek daug. Reikia užbaigti kloti pagrindus ir pakloti apatinį asfaltbetonio sluoksnį.

Tada jau būtų galima atidaryti gatvę transportui iki pavasario.

Viršutinio asfaltbetonio dangos sluoksnio šiemet nebesitikima spėti pakloti. To padaryti nebus galima dėl orų. Šie darbai liktų pavasariui.

"Tikimės, kad po lapkričio 1-osios galėsime pradėti rengti pagrindus šalto regeneravimo būdu. Po to klotume asfaltbetonio dangos apatinį sluoksnį. Svarbiausia, kad nelytų ir nebūtų labai šalta. Darbus galima atlikti, kai oro temperatūra ne mažesnė kaip  5 laipsniai šilumos", – pasakojo pavaduotojas.

Anot V.Vasiulio, eismo leidimas remontuojama gatve, kol nėra apatinio asfaltbetonio dangos sluoksnio, labai trukdytų darbams.

"Vienoje gatvės pusėje dirbtume, o mūsų mašinos važiuotų bendrame transporto sraute. Tiek mums trukdytų transportas, tiek mes kitiems", – komentavo pavaduotojas.

Vairuotojai nieko nelaimėtų?

Pasak V.Vasiulio, vairuotojai, jei eismas Tilžės gatve būtų atidarytas dabar, taip pat nieko nelaimėtų.

"Ar dabar nervinasi, stovėdami prie Jakų bei Baltijos ir Šilutės plento žiedinių sankryžų, ar nervintųsi Tilžės gatvėje. Be to, būtų sudėtinga užtikrinti saugumą. Situacija tikrai būtų komplikuota", – tvirtino pavaduotojas.

Net neabejojama, kad remontui uždaryta Tilžės gatvės dalis yra viena priežasčių, kodėl klaipėdiečiai piko metu dūsta spūstyse.

Dėl to miesto valdžia pageidavo, kad eismas čia būtų atidarytas iki mokslo metų pradžios.

Paklaustas, ar nenukentės gatvės kokybė, jei dabar gatvėje bus paklotas apatinis asfaltbetonio sluoksnis, o viršutinis tik pavasarį, V.Vasiulis patikino, kad ne.

"Apatinį sluoksnį padengsime bitumine emulsija. Tikrai gatvės kokybė nenukentės", – tvirtino pavaduotojas.

Kainuos 1,7 mln. eurų

Rekonstruojama Tilžės gatvės dalis yra valstybinės reikšmės rajoninis kelias. Už šį ruožą atsakinga Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pagal sutartį rangovas įsipareigojo rekonstrukciją baigti iki kitų metų liepos 19 d.

Apie dviejų kilometrų ruožo rekonstrukcija turėtų kainuoti per 1,7 mln. eurų. Bus pakeista visa danga, konstrukcijos, sustiprinta, kur reikia, sankasa, įrengta vandens nutekėjimo sistema, drenažai, pralaidos.

Po rekonstrukcijos kelio eismo juostų skaičius nesikeis – išliks dvi, tačiau jos bus platesnės. Papildomos eismo juostos atsiras sankryžose, ties posūkiais, įrengtos įvažos autobusams į stoteles.

Šioje Tilžės gatvės dalyje bus paklotas ir pėsčiųjų-dviratininkų takas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

pasaka be galo....

Vaje

Apziurejus,tai yra melas-po menesio.neimanoma damust nes darbu labai daug. Netikekit tais paistalais. Ka nori girdet zmones ta sako.neatidarys.duodu 100 proc.

B&B

Tai kad cia dar ne pabaiga.Po kelio ruozo atidarymo nuo Jaku iki gelezinkelio,uzdarys nuo gelezinkelio iki sendvario,nes cia jau miesto planuose darbai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS