Į uostamiesčio autobusą – ir gyvūnai, ir paspirtukai | Diena.lt

Į UOSTAMIESČIO AUTOBUSĄ – IR GYVŪNAI, IR PASPIRTUKAI

Uostamiestyje ketinama patvirtinti naują keleivių ir bagažo vežimo autobusais bei maršrutiniais taksi tvarką. Autobusais žadama leisti vežtis gyvūnus ir tokias judėjimo priemones kaip paspirtukai.

Uostamiesčio savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė paaiškino, kad koreguoti iki šiol galiojančią tvarką prireikė dėl pasikeitusių nacionalinių teisės aktų ir Lietuvos kelių transporto kodekso.

"Siekiant skatinti labiau naudotis ekologiškomis transporto priemonėmis, šiame sprendimo projekte siūlome leisti viešuoju transportu vežti paspirtukus, riedžius, riedlentes ir kitas mikromobilumo transporto priemones", – dėstė V.Paukštė.

Įvertinus gabaritus, dviračius siūloma leisti vežtis tik priemiestiniais autobusais, kai juose yra įrengtos arba bus įrengtos tokių judėjimo priemonių vežimo vietos. Numatoma, kad keleiviai, norintys autobusu gabenti dviratį, į autobusą turės įlipti paskutiniai.

Dviračiams vežtis pritaikyti autobusai bus pažymėti švieslentėse.

"Taip pat siūlome viešuoju transportu vežti gyvūnus specialiai pritaikytose talpyklėse, bei mažus gyvūnėlius – rankose, taip pat silpnaregių šunis vedlius, be to, leisti vežti skysčius specialiuose gėrimams pritaikytuose ir sandariuose induose", – galimus pokyčius vardijo V.Paukštė.

Neseniai šį klausimą svarstė miesto Finansų ir ekonomikos komiteto nariai. Politikai siūlomus pokyčius palaimino, tačiau stabtelėjo prie poros punktų.

Komiteto nariams klausimų kėlė tai, kad taisyklėse numatomas draudimas vežtis rankinį bagažą, kurio bendra matmenų suma viršija 180 cm. Politikai pageidavo, kad iš taisyklių toks draudimas dingtų ir tokį bagažą būtų leidžiama vežtis papildomai sumokėjus.

Taisyklėse taip pat nurodomas draudimas vežtis šaunamąjį ginklą.

"Žmonės turi šaunamuosius ginklus, kuriems teisėtai nešiotis įgyja licenciją. Ir su šiuo ginklu negali įlipti į autobusą?" – klausė komiteto narys Arvydas Vaitkus.

Aiškinama, kad šis draudimas jau galiojo ir anksčiau, tačiau dėl jo jokių skundų nesulaukta.

Vis dėlto politikai paprašė iš taisyklių išbraukti draudimą vežtis šaunamąjį ginklą.

Galutinį žodį dėl taisyklių dar turės tarti miesto taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Hiena

Hmmm... Visi tik barasi del to,kad kazkas vesis suni, katina, dvirati...kad apsiplaukuos ir pan.,o del leidimo veztis saunamaji ginkla niekas nieko nesako... Matyt, todel,kad tvarkingas suo ir dviratis autobuse vis tik yra baisiau,nei kazkas kitas.

aaa

jau ir taip tie sunu myletojai apderge visus skverus tai ir viesaji transporta pavers viesu tualetu

gyventoja

tikrai Lietuva sušunėjo daugiau nėra ką sąkyti žmogui pagarbos nėra tik katinams ir šunims turite jį namuose ir turėkite bet juk yra ir alergiškų žmonių ar apie tai niekas negalvoja jei jau turi tą šunį tai naudokis ir savo asmeniniu transportu juk jie ir plaukuojasi nenoriu išlipti iš autobuso apkibusi šunų plaukais gryna nesąmonė autobusai turi būti žmonėms o ne gyvūnams vežiotis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS