Idėjos vertos 100 tūkst. eurų: klaipėdiečiai iniciatyvos neparodė | Diena.lt

IDĖJOS VERTOS 100 TŪKST. EURŲ: KLAIPĖDIEČIAI INICIATYVOS NEPARODĖ

Pasibaigus balsavimo terminui, paaiškėjo, kad klaipėdiečiai už idėjas, kurių įgyvendinimas padėtų pagerinti jų gyvenamąją aplinką, balsavo gana vangiai. Šią savaitę, suskaičiavus balsus, paaiškės, kurios jų taps kūnu. Gyventojų pasiūlymams įvykdyti iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto šiemet skirta 100 tūkst. eurų.

Maksimali vienai idėjai numatyta suma – ne daugiau nei 50 tūkst. eurų.

Šito sumanymo esmė buvo ta, kad gyventojai patys teiktų idėjas ir patys už jas balsuotų, tai yra viską lemtų pačių žmonių aktyvumas.

Tačiau klaipėdiečiai, deja, aktyvūs nebuvo – už 17 idėjų balsavo vos 500 klaipėdiečių, kai balso teisę (remiantis 2019 m. savivaldybių rinkimų duomenimis) turi per 130 tūkst. uostamiestyje gyvenančių žmonių.

Tačiau gyventojų idėjų projektą kuravęs Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius nebuvo toks skeptiškas ir manė, kad aktyvumas visai neblogas.

Iš viso savivaldybės administracijai buvo pateikta per 30 idėjų, tačiau balsuojama tik už 17, nes likusiems pasiūlymams nepristatyti visi reikiami dokumentai arba jų nebuvo įmanoma įgyvendinti techniškai dėl dubliavimosi su jau vykdomais ar numatytais miesto projektais.

Tarp pateiktų gyventojų iniciatyvų daugiausia siūloma įrengti vaikų žaidimų, aktyvaus poilsio, sporto aikšteles, laisvalaikio erdves, taip pat buvo siūlymų įrengti kiemo apšvietimą, automobilių statymo aikšteles.

Už šiuos pasiūlymus klaipėdiečiai balsuoti galėjo iki rugpjūčio 29 d. Paaiškėjo, kad daugiausia balsuota už 3–4 infrastruktūrinius pasiūlymus.

Kol kas skaičiuojami balsai, tikrinama, ar išties visi balsavusieji yra klaipėdiečiai, ir tada bus paskelbtas laimėjusių idėjų sąrašas.

Daugiausia balsų sulaukę klaipėdiečių pasiūlymai bus finansuojami ir įgyvendinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Neptunas

Stalčiuje paslėpti gulėjo, o kurie pelningi už padėka ir laimi. Taip ir prastumia savo artimai aplinkai reikiamus sprendimus ir pinigėlių atsiranda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS