Ieško problemos sprendimo būdų: daugiabučių kiemuose reikėtų daugiaaukščių garažų | Diena.lt

IEŠKO PROBLEMOS SPRENDIMO BŪDŲ: DAUGIABUČIŲ KIEMUOSE REIKĖTŲ DAUGIAAUKŠČIŲ GARAŽŲ

Seniūnaičiai, susipažinę su naujuoju Klaipėdos miesto strateginiu planu, mano, kad jį reikėtų papildyti itin aktualiu visuomenei klausimu – dėl automobilių stovėjimo aikštelių daugiabučių kiemuose. Šią problemą išspręstų daugiaaukščiai garažai.

Pasiūlymo iniciatorė – Klaipėdos vandens seniūnaitijos seniūnaitė Vilija Malakauskienė.

Pirmiausia reikėtų apklausti pačius gyventojus, ar, jų manymu, tai padėtų išspręsti automobilių statymo problemas daugiaaukščių namų kvartaluose.

Man atrodo, kad visuomenei šis klausimas labai skaudus, dažnas moka baudas, nes tiesiog neranda, kur statyti automobilį.

"Apklausa padėtų aiškiau suvokti visuomenės požiūrį, ar jie mato garažų statybą bent kaip dalinį šios problemos sprendimo būdą. Man atrodo, kad visuomenei šis klausimas labai skaudus, dažnas moka baudas, nes tiesiog neranda, kur statyti automobilį", – dienraščiui kalbėjo seniūnaitė.

Todėl dar prieš Klaipėdos miesto strateginio plano svarstymą V.Malakauskienė uostamiesčio tarybos nariams, miesto vadovams ir savivaldybės administracijai išsiuntė prašymą dėl daugiaaukščių automobilių garažų mieste suplanavimo, dokumentų jų statyboms parengimo, sprendžiant automobilių statymo problemas daugiabučių mikrorajonuose.

"Tai vienas pagrindinių aptariamų klausimų bendruomenių susitikimuose. Ši problema visada įvardijama atliekant gyventojų apklausas, tai patvirtina ir konfliktai, kylantys tarp bendruomenės narių, taip pat nesutarimai su institucijomis ar verslininkais, kai gyventojų automobilių parkavimo vietų skaičius mažėja jas perleidžiant verslui", – prašyme rašė V.Malakauskienė.

Tai vienas pagrindinių aptariamų klausimų bendruomenių susitikimuose.

Seniūnaitė siūlo 2022–2024 m. strateginio veiklos plano projektą papildyti specialiais dokumentais, parengti požeminių arba antžeminių daugiaaukščių garažų Klaipėdos mieste plėtros studiją, parenkant vietas statybai.

"Kažkada buvo planuojama, kad Kauno gatvės mikrorajone turėtų atsirasti daugiaaukštis garažas, bet neatsirado ir dingo iš planų be jokių argumentų. Šiuo metu tame mikrorajone sutvarkytos kelios mašinų aikštelės palei Taikos prospektą, tačiau didžioji dalis gyventojų mašinas stato dumblo aikštelėse ir dar už tai turi susimokėti parkavimo mokestį", – aiškino seniūnaitė, pabrėždama, kad daugiaaukščiai garažai mikrorajonuose būtų optimaliausias variantas sprendžiant automobilių aikštelių stygių mieste.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

As

Yra daugybe plotu netoli namu, kur a la zalia zole, bet joje nieko nera. Tai kodel nebutu galima tokiu plotu paversti aikstelemis. Kaip pvz Vyturio ir Laukininku g sankirta. Užtektu aplinkiniu namu gyventojams vietu, o ir prie namo aikstele nepriartetu. Ir daugiau tokiu vietu butu galima rasti, bet noro veikti truksta.

Dalia

kur dingo garazai, automobiliu stovejimo aiksteles? Dabar , ypac ziema saligatviai uzgriozdinti masinom , pestysis turi eiti vaziuojamaja dalimi ir ziureti ar neatvaziuoja transportas.. kiemai uzgriozdinti , net ant zoles statoma, pabandyk psakyti ka , bus riesta, nereiks nei karo,,,

to gedemonas

Kada savo įmonės darbuotojams, jei tokia turite, mokesite švedišką atlyginimą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS