Ieškos ir statytojo, ir valdytojo | Diena.lt

IEŠKOS IR STATYTOJO, IR VALDYTOJO

Uostamiesčio savivaldybė rengiasi skelbti konkursą, kurio metu bus išrinkta, kas Antrosios vandenvietės teritorijoje statys, o vėliau valdys naują daugiafunkcį sporto ir laisvalaikio centrą. Visuomenės teismui pateikta projekto idėja ir preliminarūs reikalavimai koncesininkui.

Pastabų lauks dvi savaites

Naujo daugiafunkcio sporto ir laisvalaikio komplekso statybą inicijavo miesto savivaldybė.

Atkreiptas dėmesys, kad šiuo metu Klaipėdoje esanti sporto infrastruktūra nepatenkina esančios paklausos, erdvių trūksta kai kurių sporto šakų atstovams.

Savivaldybė numato, kad konkursą laimėjęs dalyvis suprojektuos, pastatys, valdys ir naudos naują universalų daugiafunkcį sporto ir aktyvaus laisvalaikio kompleksą sklype Ryšininkų gatvėje, kur anksčiau veikė Antroji vandenvietė.

Uostamiesčio savivaldybė kviečia visuomenę susipažinti su projektu ir  preliminariais būsimo koncesijos konkurso reikalavimais. Jie skelbiami savivaldybės internetinėje svetainėje. Pasiūlymų laukiama iki vasario 2 d.

Klaipėdos savivaldybės Projektų valdymo poskyrio vedėjas Gintaras Dovidaitis teigė, kad tokia praktika buvo taikoma ir prieš įgyvendinant daugiafunkcio sveikatingumo centro projektą.

"Visada sveika pasitikrinti. Gal potencialūs dalyviai, kiti miestiečiai turės kokių nors pastabų. Gal mes ne viską įvertinome, ką nors pamiršome. Tai yra preliminarūs parametrai", – aiškino vedėjas.

Turės nugriauti pastatus

Paskelbti šio objekto koncesijos konkursą numatoma šiemet. Pasak G.Dovidaičio, dar reikia suderinti sąlygas su Centrine projektų valdymo agentūra.

Sklypas, kuriame veikė Antroji vandenvietė, yra 5,9 ha. Įmonė "Klaipėdos vanduo" vykdo veiklą tik dalyje pastatų. Numatoma, kad naujo komplekso statyboms reikėtų trijų hektarų teritorijos. Šiame sklype yra septyni pastatai ir sodas. Inicijuota sklypo padalijimo procedūra.

Iki koncesijos sutarties įsigaliojimo planuojama pakeisti teritorijos bendrąjį planą. Akcentuojama, kad į sklypą yra nutiestos reikalingos komunikacijos, inžineriniai tinklai.

Planuojama, kad sklype esančius pastatus turėtų demontuoti arba nugriauti koncesininkas. Atkreipiamas dėmesys, kad yra likusios gelžbetonio konstrukcijos.

Koncesininkas turės atlikti visus daugiafunkcio komplekso projektavimo, sukūrimo ir statybos darbus, sutvarkyti aplinką.

Sutartis – 25 metams

Numatoma, kad komplekse bus krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo, badmintono, kitoms sporto šakoms skirtos aikštelės.

Taip pat – dvi ledo aikštelės, atitinkančios Tarptautinės ledo ritulio federacijos reikalavimus, su ne mažiau kaip 650 sėdimų vietų.

Komercinių patalpų plotas siektų ne daugiau kaip 50 proc. komplekso ploto, o vaikų ir jaunimo erdvė – ne mažiau 70 kv. m. Koncesininkas turėtų nupirkti ir įrangą.

Atkreipiamas dėmesys, kad nurodytas plotas ir erdvių paskirtys yra preliminarios. Tai gali būti keičiama derybų metu.

Kompleksas turi būti suprojektuotas, pastatytas, įskaitant ir statybų aikštelės parengimą, įrengtas bei pripažintas tinkamu naudoti ne ilgiau nei per 32 mėnesius nuo koncesijos sutarties įsigaliojimo dienos.

Planuojama, kad objektą koncesininkas valdytų 25 metus. Numatyta galimybė sutartį pratęsti penkeriems metams.

Norima, kad koncesininkas savivaldybei suteiktų ne mažiau kaip 140 valandų kasmet nemokamai naudotis kompleksu: 70 proc. tektų universaliai salei, 30 proc. – ledo arenai.

Pabrėžiama, kad tikslus valandų skaičius būtų nustatomas laimėjusio dalyvio galutiniame pasiūlyme.

GALERIJA

  • Planai: naujas daugiafunkcis sporto ir laisvalaikio kompleksas išdygs Antrosios vandenvietės teritorijoje.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kaunas

Jei toks statinys atsiras Klaipedoje, tai nusluostys nosi tiek Vilniuj, tiek ir Kaunui...Respectas Klaipedai!

Ulla

Reikia daugiau domėtis apie miestą o ne smerkti sveikintina dalyką.. vietoj terminale esančios salės kurią nugriauti planuojama ir vietoj Melnragėje esančios salės, kuri nebebus prieinama paprastam žmogeliui, išdygs šis puikus kultūros centras ir dar neblogos architektūros!

Diletantų balius

Ar tai svarbiausias objektas Klaipėdai, kai treileriai kemša gatves?Kai nėra pakankamai tiltų per upę, kad išskirstyti srautus?Kai žmonės gyvena daugelį metų prie uosto geležinkelio ir "nėra" lėšų jiems pagelbėti?Kai pietiniai rajonai tampa getais?Toks objektas, jei jis yra būtinas, turėtų atsirasti pietinėje miesto dalyje, kad sukurti civilizuotesnę infrastruktūrą šioje miesto dalyje.Čia kažkokių ambicijų išraiška, daugiau nieko.Ir vieta tikrai abejotina, net nekalbant apie susisiekimo problemas.Diletantų fiesta ir tiek.Už mūsų, mokesčių mokėtojų, pinigus.Tegul savus investuoja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS