Ilgapirščiai Klaipėdoje vagia gėles | Diena.lt

ILGAPIRŠČIAI KLAIPĖDOJE VAGIA GĖLES

Uostamiestyje įsibėgėjant pavasario darbams, aktyviau ėmė veikti ir ilgapirščiai. Skaičiuojama, kad iš miesto vazonų jie jau nugvelbė apie 200 našlaičių sodinukų. Savivaldybės atstovai pastebėjo, kad šiemet didžiausio vagių dėmesio susilaukia mėlynos spalvos žiedai.


 

Uostamiestyje įsibėgėjant pavasario darbams, aktyviau ėmė veikti ir ilgapirščiai. Skaičiuojama, kad iš miesto vazonų jie jau nugvelbė apie 200 našlaičių sodinukų. Savivaldybės atstovai pastebėjo, kad šiemet didžiausio vagių dėmesio susilaukia mėlynos spalvos žiedai.

Tvarkant ir puošiant miestą, šiuo metu aktyviausiai dirbama S.Šimkaus gatvėje. Jos atnaujinimo darbai prasidėjo tuoj po Velykų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sakė, kad gatvėje jau iškirsti senieji medžiai, dabar šalinami kelmai. Šios savaitės pabaigoje tikimasi gauti naujų medelių sodinukų.

Kartu su medžių kirtimo bei atsodinimo darbais vyksta ir gatvės šaligatvių dangos pirkimo viešasis konkursas. Dangą šioje arterijoje planuojama atnaujinti šią vasarą.

Sutvarkius S.Šimkaus gatvę, žadama pradėti ir kitus apželdinimo darbus. Augalai bus įkurdinti Liepų gatvėje prie viaduko, vietoj anksčiau nugriautų statinių.

Pasodinus naujus medelius S.Šimkaus gatvėje, bus užsakyti gyvatvorių sodinukai. Jie bus pasodinti Šilutės plente bei Statybininkų prospekte.

Nors didesni miesto želdinimo darbai dar tik įgauna pagreitį, tačiau įprastos užduotys, kai miesto gėlynus ir vazonus papuošia pavasariniai žiedai, – jau atliktos. Įvairiaspalvės našlaitės šiuo metu dabina visas numatytas vietas.

Vis dėlto pašnekovė pastebėjo, jog vien pasodinus ryškiaspalvių gėlių darbai nesibaigė – šiemet itin dažnai tenka atsodinti našlaites tose vietose, kur jos tapo ilgapirščių taikiniu.

"Labai gaila, tačiau šiemet našlaitės vėl labai vagiamos. Piktadariai jau buvo lyg ir pritilę, tačiau dabar vėl pasirodė", – apgailestavo I.Šakalienė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos teigimu, šiuo metu iš miesto vazonų bei gėlynų jau dingo maždaug 200 našlaičių sodinukų.

"Šiemet pastebėjome tendenciją, jog pavogta labai daug mėlynos spalvos našlaičių. Tarp vagių toks "topas" šiemet", – situaciją trumpai nusakė pašnekovė.

Į ilgapirščių taikiklį dažniausiai pakliūva miesto centre esančiose vazose pasodinti žiedai. Jie dingsta ir Atgimimo aikštėje. Pasodintos gėlės nugvelbiamos ir greta paminklo "Arka".

"Kur eina pro šalį, ten ir ištraukia kas trečią žiedą", – dėstė I.Šakalienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jo

turguje tikrai mociute pardavineja vogtas geles.Nuo artimuju kapu pastoviai pavagia,ir visai netycia pas ja aptikau puokstele apvyniota melyna viela kokia buvau pati padariusi.Kai jai pasakiau,kad esi vagis,tuoj iskvieciu policija,tuoj dave i kojas.Bet maciau ji vel sedi turguje ir prekiauja apvytusiomis puokstemis ir senomis dirbtinemis gelemis.

Aurelija

čia mūsų miesto bobutės :) paskui neša į šventą vietą - kapines ,arba turgelį ,jaunimui nereikia našlaičių

SUSIJUSIOS NAUJIENOS