Infekuotos medicininės atliekos utilizuojamos ne Klaipėdoje | Diena.lt

INFEKUOTOS MEDICININĖS ATLIEKOS UTILIZUOJAMOS NE KLAIPĖDOJE

Infekuotas medicinines atliekas, tarp jų ir COVID-19, iš Klaipėdos gydymo įstaigų surenka kelios įmonės. Visos jos vežamos į Šiaulius, kur sudeginamos bendrovės „Toksika“ deginimo jėgainėje. Pavojingųjų atliekų tvarkymo įmonė skelbia, karantino metu utilizavo daugiau kaip 85 tonas infekuotų medicininių atliekų, tarp kurių galbūt ir COVID-19 virusu infekuotas atliekas.

Iš uostamiesčio gydymo ir slaugos įstaigų karantino laikotarpiu infekuotas medicinines atliekas surenka kelios įmonės.

Visos jos utilizuojamos ne Klaipėdoje, nors čia ir veikia atliekų deginimo gamykla „Fortum“.

COVID-19 užkrėstos atliekos gabenamos į Šiaulius, kur yra vienintelė jėgainė Lietuvoje, turinti specialią tvarkymo liniją medicininėms atliekoms.

Linija sukonstruota taip, kad įmonės darbuotojams visiškai nereikia liestis prie atvežtų atliekų, o atliekos yra saugiai sudeginamos ne mažesnėje kaip 1200 laipsnių temperatūroje.

Teigiama, kad į jėgainę atvežtos atliekos yra papildomai apipurškiamos dezinfekcine priemone.

Atliekas priimantys darbuotojai dėvi apsauginius kombinezonus, prijuostes, vienkartinius antbačius, apsauginius šalmus, akinius, pirštines, vienkartinius respiratorius.

Darbuotojai atvežtų atliekų dėžių neliečia – tam yra skirtas pneumatinis įrenginys, kuris dėžes pakelia ir padeda ant specialiai šioms atliekoms skirtos transportavimo juostos.

Medicininės atliekos iš čia tiesiai keliauja į deginimo krosnį, kur aukštoje temperatūroje saugiai sudeginamos ne tik infekuotos atliekos, bet ir cheminės medžiagos, kurios gali būti pavojingos, pvz., chloras ir kiti chemikalai.

Teigiama, kad pavojingųjų atliekų tvarkymo įmonė karantino metu utilizavo daugiau kaip 85 tonas infekuotų medicininių atliekų, tarp kurių galbūt ir COVID-19 virusu infekuotas atliekas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS