„Infes“ už 14 mln. eurų rekonstruos Naujosios perkėlos keleivių stotį ir viešąsias erdves | Diena.lt

„INFES“ UŽ 14 MLN. EURŲ REKONSTRUOS NAUJOSIOS PERKĖLOS KELEIVIŲ STOTĮ IR VIEŠĄSIAS ERDVES

  • 3

Naujosios perkėlos keleivių stotį ir greta esančias viešąsias erdves Klaipėdoje už 13,9 mln. eurų (be PVM) rekonstruos bendrovė „Infes“.

Smiltynės perkėla pirmadienį pranešė pasirašiusi statybų sutartį su konkursą laimėjusia įmone.

Smiltynės perkėlos generalinis direktorius Mindaugas Čiakas teigė, jog rekonstrukcija prasidės šiemet, ją tikimasi užbaigti 2025 metų antroje pusėje.

„Itin svarbus teritorijos sutvarkymo elementas – naujai kuriamos viešosios erdvės. Kuršių marių krantinėje formuojamos rekreacinės salos su lauko terasomis, želdiniais, skirtingo intensyvumo apšvietimu, infrastruktūra dviratininkams“, – pranešime teigė M. Čiakas.

Jo teigimu, rekonstrukcijos metu bus sutvarkyta daugiau nei 20 tūkst. kv. metrų ploto teritorijos bei apie 2,5 tūkst. kv. metrų ploto keleivių stotis.

Tvarkant teritoriją, taip pat bus užtikrintas priėjimas prie Kuršių marių ir kuriamos Klaipėdos miesto rekreacinės erdvės, bus įrengta 83 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, keleivių laukimo salė, bilietų kasa ir kavinė su terasa į Kuršių nerijos kraštovaizdį.

Pranešama, kad rekonstrukciją finansuos Suomijos „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Evaldas

Gal kiek jau sukišo į rekonstrukcijas ir keltus būtų užtekę tiltui ar tuneliui pastatyti? Aš jau nekalbu apie algas ir šios įmonės išlaikymo išlaidas.

jo

na už 14 lemu kodel gi neperdažyti vidaus patalpu,keleiviu patogumui,

Tai

Dar asfaltas neatvėso po paskutinės rekonstrukcijos ir vėl iš naujo. Pinigų plovimas nekitaip.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS