Internetinė prekyba – nuostoliai ar sėkmė? | Diena.lt

INTERNETINĖ PREKYBA – NUOSTOLIAI AR SĖKMĖ?

Dėl įsigaliojusių sugriežtintų karantino sąlygų daug verslų nebegali užsiimti veikla fizinėje erdvėje. Nors leidžiama prekyba internetu, ne visi verslai prie to prisitaiko vienodai sklandžiai. Tad kalėdinis laikotarpis šiais metais kai kuriems verslininkams nebus pelningas.

Prekyba gėlėmis ir augalais – vienas verslų, kuriems didžiosios žiemos šventės reikšdavo išaugusius užsakymus ir pardavimus.

Klaipėdoje esančių gėlių parduotuvių darbuotojos tikino, kad priežastys, kodėl prekyba šiemet prislopusi, – įvairios.

Gyventojams, norintiems įsigyti naujų augalų, pasikeitusios sąlygos gali sukelti rimtų iššūkių.

"Klientų, mokančių apsipirkti internetu, ratas yra palyginti mažas. Didelė mūsų pirkėjų dalis – vyresnio amžiaus žmonės, kurie tiesiog nori kelių žiedų namams arba augalų kapinėms", – sakė miesto centre įsikūrusios gėlių studijos darbuotoja.

Tačiau net ir tiems, kurie jau įpratę apsipirkti virtualioje erdvėje, užsakyti augalus internetu gali pasirodyti neįprasta ar net rizikinga.

"Kai kurie žmonės tiesiog bijo, kad nuotraukos yra retušuotos ir neatspindi realybės. Perkant augalus vis dėlto norisi juos pamatyti iš arti, įvertinti kokybę", – pasakojo darbuotoja.

Ne tik privatūs namai puošiasi šventėms, bet ir įmonės bei ofisai, kur įprasta dekoruoti vitrinas, darbo vietas.

Tačiau šiemet dėl karantino daug verslų užvėrė savo duris, tad dekoracijų poreikis sumažėjo. Dėl šių priežasčių augalų prekeiviams kai kuriuos užsakymus teko atšaukti.

Verslams, kurie jau ir anksčiau aktyviai užsiimdavo prekyba internetu, perėjimas prie karantino sąlygų buvo paprastesnis ir mažiau nuostolingas.

"Labai nenukentėjome – bent jau kol kas. Nežinau, kaip bus sausį, nes kalėdinis laikotarpis mums visada užimtas", – džiaugėsi vienos gėlių studijos pardavėja.

Atstovė dalijosi, kad ir prieš tai didžioji dalis pardavimų vykdavo internetu.

Tačiau pardavėja pripažino, kad taip gali atrodyti dėl kalėdinio šurmulio. Šiuo metu studijoje gausu užsakymų dekoracijoms ir dovanoms.

Apsipirkti internetu norintiems klaipėdiečiams vis labiau įprasta naudotis socialiniais tinklais.

Šiuo metu gyventojai internetinėmis grupėmis naudojasi ne tik prekybos tikslais, bet ir keisdamiesi daiktais nemokamai. Jau kurį laiką įprasta prekyba, kai galima įsigyti kitų gyventojų nebenaudojamų, bet vis dar geros kokybės daiktų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kiainodara

Internetinė parduotuvė atneša tik nuostolį ir tuščią laiko švaistymą visokioms optimizacijoms, racionalizacijoms ir t.t. Iš internetinių parduotuvių prasigyvena tik jas kuriantys, prižiūrintys ir palaikantys asmenys. Beje, vyrauja absoliučiai klaidinga nuomonė, kad interneto pardės neša gražų pelną. Barankos skylę, o ne pelną.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS