Išankstinis antrojo turo balsavimas: pirmadienį – vėl į rinkimus | Diena.lt

IŠANKSTINIS ANTROJO TURO BALSAVIMAS: PIRMADIENĮ – VĖL Į RINKIMUS

Nuo pirmadienio prasidės keturias dienas truksiantys antrojo turo išankstiniai rinkimai. Klaipėdoje, kaip ir prieš tai, rinkėjai iš anksto savo pilietinę valią galės pareikšti Žvejų rūmuose. Galios ta pati balsavimo tvarka, kaip ir pirmajame ture.

Antrojo turo išankstiniams Seimo rinkimams taip pat numatytos keturios dienos (spalio 19–22 d.), kaip ir pirmajame ture.

Rinkėjai į išankstinį balsavimą privalo ateiti su veidą dengiančiomis kaukėmis, atsinešti tapatybę įrodantį dokumentą ir savo rašiklį.

Išankstinis balsavimas, kaip ir pirmajame rinkimų ture, vyks Žvejų rūmuose.

Išankstinis balsavimas vyks keturias dienas, kasdien – po 13 valandų (nuo 7 iki 20 val.).

Rinkėjai į išankstinį balsavimą privalo ateiti su veidą dengiančiomis kaukėmis, atsinešti tapatybę įrodantį dokumentą ir savo rašiklį.

"Galimas dalykas, kad rinkėjų aktyvumas bus mažesnis nei pirmajame ture, tokias tendencijas pastebime per visus rinkimus", – teigė Danės vienmandatės rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Pirmajame ture iš anksto balsavo 8,8 proc. klaipėdiečių (Lietuvoje iš anksto balsavusiųjų aktyvumas siekė 11,6 proc.).

Aktyviausi buvo Pajūrio apygardos rinkėjai, jų balsavo per 12 proc., pasyviausi – Marių apygardos gyventojai, kurių iš anksto balsuoti atėjo tik 6,2 proc.

Nuo pirmadienio bus balsuojama už į antrą turą patekusius vienmandačių apygardų kandidatus.

Pagrindinė antrojo rinkimų turo diena – sekmadienis, spalio 25-oji.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Laurynas

Ričardai, bandyk - gal kitų kandidatų atsiras. :)

Mantas

nesupranti tai neik :)

Ricardas

Nesuprantu tokiu balsavimu kodel tik du kandidatai konservatoriu ir laisves partija man netinka jie kur balsuot uz kitus? Bileeteni sugadinau ar galima dar karta balsuot?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS