Išankstinis balsavimas uostamiestyje – vangokas | Diena.lt

IŠANKSTINIS BALSAVIMAS UOSTAMIESTYJE – VANGOKAS

Antrajame merų rinkimų ture iš anksto balsuoti rinkėjai neskubėjo. Klaipėdos savivaldybėje nuo septintos ryto per pirmąją valandą balsavo kiek daugiau nei 10 rinkėjų. Prognozuojama, kad šįkart aktyvumas visoje šalyje bus mažesnis nei prieš dvi savaites, nes beveik pusėje savivaldybių merus išsirinko dar kovo 5-ąją.

Išankstinis balsavimas, renkant merus antrajame ture, vyks tris dienas.

Šiuo laikotarpiu Klaipėdoje, kaip ir bet kurioje kitoje šalies savivaldybėje, gali balsuoti bet kuris Lietuvos rinkėjas.

Paprastai iš anksto balsuodavo Klaipėdoje dirbantys ar čia atvykę ir nuolat kitur gyvenantys žmonės.

Pirmajame ture iš anksto balsavo bent 80 proc. Klaipėdos savivaldybės darbuotojų, nemažai balsavo ir tų, kurių įstaigos yra netoliese.

Manoma, kad į savivaldybę balsuoti šįkart ateis mažiau žmonių, nes Palanga, Kretinga ir Neringa bei dar 23 savivaldybės merus jau išsirinko.

Vis dėlto specialiuose punktuose – ligoninėse, slaugos ir globos įstaigose Klaipėdoje nusiteikę balsuoti beveik tiek pat rinkėjų, kaip ir prieš dvi savaites.

Ligoninėse savo pilietinę valią išreikšti pageidavo per 400 rinkėjų, globos įstaigoje – 54, o slaugos namuose – 39.

Per 2019 m. rinkimų išankstinį pakartotinį balsavimą Klaipėdoje balsavo iki 2,5 tūkst. rinkėjų, dar 402 balsavo specialiuose punktuose, o namuose – 870, iš viso 2,9 proc. (tai buvo perpus mažiau nei Lietuvos vidurkis) visų balso teisę turinčių klaipėdiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Klpd.

,,verslas verslas", visiems ant liežuvio ,,bėda" kad verslas eina į valdžią.Dar kartą noriu pasakyt kad reikia skirt vieną verslininką nuo kito.Vienas gali sukišt šimtus tūkstančių Merdiano burlaiviui išgelbėt, kitas niekaip neatsitraukt nuo noro iškirst Atgimimo a. kaštonus o po aikšte įsirengt savo biznį :D) Ir Petrousius, ir Vaitkus turi savo komandoje tokias rūšis biznierių..Bet imkime ,,pašalinio požiūriu"- Petrošius yra šiuolaikinio tipinio jaunojo Lietuvos leftisto tipas, t.y.neturintis darbo patirties valstybiniame valdyme, bet turintis grėsmes dirbti taip kaip ,,dirba"gentvilai, armonikaitės ir kitas jaunas šašlavynas per rinkėjų žioplumą patekęs į Lietuvos valdžią.Na o Vaitkus jau buvęs didžiulės įmonės pagrindiniu vadu, gavęs ,,gumbų" nuo daugiametės mafijinės valstybininkų nomenklatūros.Kuri gerai aplaužė jam ragus:D)Manau kad Vaitkus norės per 4 meriavimo metus visiems pasirodyti kiek ir kaip jis iš tikrųjų gali..Šį kartą aš už Vaitkų. Petrošius tegul dar paauga:D)

Rinkėjas

Daugelis apsisprendėme už ką balsuosime ir užtenka drumsti vandenį nereikšmingais komentarais ir patyčiomis! Niekas dar neaaišku kas laimės rinkimus!

Pažiūrėkit Petrošiaus

anketą VRK ir pamatysit-koks jis ,,ne'' verslininkas pats. Ir BĖGIKAS : buvo išrinktas į Miesto Tarybą, spjovė ant žmonių, pabėgo į Seimą. Seime liko 1 metai, tai užsimanė į merus. Į merus nebus išrinktas-100%- tai bėgs į Prezidentus??? Paklauskit L.Girskienės (yra ir jos postas) -kokias machinacijas JAU daro jo partija Klaipėdoje. Ji teigia, jog kreipėsi į teisėsaugą dėl jų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS