Įspėjimas Klaipėdos vairuotojams: prie atliekų konteinerių mašinų geriau nestatyti | Diena.lt

ĮSPĖJIMAS KLAIPĖDOS VAIRUOTOJAMS: PRIE ATLIEKŲ KONTEINERIŲ MAŠINŲ GERIAU NESTATYTI

Automobiliais daugiabučių namų kiemuose atliekų konteinerius užstatančių vairuotojų laukia neramios dienos. Viešosios tvarkos sergėtojai pradėjo paryčiais važinėtis po Klaipėdą, fiksuoti netinkamoje vietoje pastatytas mašinas, o jų savininkams rašyti protokolus.

Automobiliais daugiabučių namų kiemuose atliekų konteinerius užstatančių vairuotojų laukia neramios dienos. Viešosios tvarkos sergėtojai pradėjo paryčiais važinėtis po Klaipėdą, fiksuoti netinkamoje vietoje pastatytas mašinas, o jų savininkams rašyti protokolus. Vairuotojai gali būti nubausti ir 2 tūkst. litų siekiančia bauda.

„Liaudiškai tariant, užlipome ant problemos“, - konstatavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Skyriaus specialistai jau pusmetį tikrina, kaip mieste laikomasi Komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių. „Kuo labiau gilinamės, tuo daugiau problemų randame. Viena jų – automobiliais taip užstatyti konteineriai, kad prie jų negali privažiuoti atliekų vežėjai, todėl paskui gyventojai piktinasi, jog kieme neišvežtos šiukšlės“, - kalbėjo K.Vintilaitė.

Norint išsiaiškinti problemos mastą, vieną šios savaitės dieną nuo 5 val. buvo surengtas specialus reidas. Kai darbą pradėjo atliekų vežėjai, juos po kiemus lydėjo ir Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, kurie fotoaparatais užfiksavo, kaip automobiliais buvo užstatyti šiukšlių konteineriai.

„Vyrai dirbo suprakaitavę, išsikrovė fotoaparatai. Per kelias valandas buvo užfiksuota keliasdešimt pažeidimų. Todėl akivaizdu, kodėl atliekas kartais būna neišvežamas – vežėjai tiesiog negali privažiuoti prie konteinerių“, - teigė K.Vintilaitė.

Ji teigė, jog vairuotojams, kurių automobiliai buvo užfiksuoti pastatyti netinkamose vietose, surašyti protokolai už Komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą arba už mašinos stovėjimą netinkamoje vietoje. Už pastarąjį pažeidimą bauda siekia nuo 100 iki 300 litų, o už minėtų taisyklių sulaužymą – nuo įspėjimo iki 2 tūkst. litų.

„Aišku, kad maksimalios baudos niekam neskyrėme. Tačiau protingas žmogus, gavęs ir 10 litų dydžio baudą, antrą kartą nebenusikals“, - įsitikinusi K.Vintilaitė.

Atliekų vežėjai džiaugėsi, jog Viešosios tvarkos skyrius ėmėsi spręsti įsisenėjusią problemą. „Anksčiau šaukdavomės Kelių policijos pagalbos, tačiau visi žinome, kad trūksta pareigūnų. Todėl tikimės, kad dabar, kai reidus ėmė rengti Viešosios tvarkos skyrius, situacija tikrai pagerės. Mes neretai į vieną kiemą turime važiuoti po tris ar keturis kartus, kad galėtume privažiuoti prie konteinerių ir juos ištuštinti“, - teigė bendrovės „Specialus autotransportas“ generalinis direktorius Laimonas Žemaitis.

Jo nuomone, padėti išspręsti problemą gali tik žmonių sąmoningumas, suvokimas, jog automobilį kieme reikia pastatyti taip, kad jis netrukdytų privažiuoti išvežti atliekų, neužkirstų kelio specialiosioms tarnyboms.

„Pažadu, kad reidus rengsime labai dažnai ir tol, kol situacija ims keistis į gerąją pusę. Žinoma, 100 proc. sėkmės nepasieksime, nes ne bažnytkaimyje gyvename, Klaipėdoje yra labai daug kiemų. Tačiau vairuotojus pratinsime laikytis tvarkos“, - pabrėžė K.Vintilaitė.

Numatoma ir dar viena prevencinė priemonė. Ant automobilių, kurie bus palikti prie konteinerių, atliekų vežėjai turėtų klijuoti specialius lipdukus. Juose bus pateikta informacija, kokios sankcijos gresia už tokį poelgį.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Good

Zinau> norite, kad konteineriai stovetu uz 1 km nuo namu? paziuresim kas pirmas rekti prades, kai pasivaikscioti reikes.

seklys

reiks bausti savivaldybe ar siuksliu vezejus uz konteinerius ant vaziuojamosios kelio dalies ? pirma lai irengia aiksteles konteineriams nes jie uzima ir taip trukstamas stovejimo vietas kiemuose .

zinau

Geriau patikrinkit ar konteineriai stovi laikantis sanitariniu taisykliu pagal atstuma nuo gyvenamuju namu!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS