Išpildykite netekusių tėvų globos vaikų svajonę – pasidalykite namų šiluma | Diena.lt

IŠPILDYKITE NETEKUSIŲ TĖVŲ GLOBOS VAIKŲ SVAJONĘ – PASIDALYKITE NAMŲ ŠILUMA

  • 0

Šiuo metu globos institucijose vis dar gyvena apie 1340 vaikų, netekusių tėvų globos. Visi jie turi vienintelę svajonę – turėti tikrus namus, mylinčius mamą ir tėtį. Jei jūs neabejingi šių vaikų likimui ir norite jiems padėti, atverkite savo namų duris ir širdis, pasidalykite su jais savo namų šiluma.

Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro Globos centras organizuoja mokymus pagal GIMK programą – Globėjų (rūpintojų), budinčių globotojų, įtėvių, bendruomeninių vaikų globos namų darbuotojų mokymo ir konsultavimo programą. Mokymai skirti asmenims, ketinantiems globoti (rūpintis), įvaikinti vaiką, teikti vaikų priežiūros paslaugas, įtėviams, globėjams (rūpintojams), budintiems globotojams ir asmenims, dirbantiems bendruomeniniuose vaikų globos namuose. Šios programos pagrindinis tikslas – padėti būsimiems globėjams (rūpintojams), įtėviams, budintiems globotojams įvertinti savo šeimos galimybes ir gebėjimus rūpintis tėvų globos netekusiais vaikais. Sąmoningas ir apgalvotas sprendimas gali apsaugoti vaikus nuo naujo išsiskyrimo su šeima, o globėjus (rūpintojus) ir įtėvius – nuo nesėkmių ir blogų patirčių. GIMK programoje nagrinėjamos temos yra aktualios ne tik būsimiems globėjams (rūpintojams), įtėviams ar budintiems globotojams, bet ir kiekvienai šeimai, auginančiai vaikus. GIMK programa leis pažvelgti į vaiką giliau, šiek tiek kitomis akimis pamatyti jo pasaulį, poreikius ir patirtį, taip pat visuomenės požiūris į mažuosius mūsų piliečius, į įvaikinimą ir globą (rūpybą) šeimoje taps brandesnis bei atsakingesnis.

Norinčius globoti (rūpintis), įvaikinti vaikus arba dirbti budinčiais globotojais dėl išsamios informacijos prašome kreiptis į BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centrą Globos centrą, įsikūrusį Klaipėdoje, Debreceno g. 48, susisiekti telefonu 8 632 79445 arba el. paštu vkc.globa@gmail.com

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS