Išrinktas ryškiausias Laivų parado dalyvis | Diena.lt

IŠRINKTAS RYŠKIAUSIAS LAIVŲ PARADO DALYVIS

 


 

Pasibaigus šeštajam Klaipėdos laivų paradui, paskelbti gražiausi, ryškiausi, įspūdingiausi flotilės laivai. Juos rinko ir šventę stebėję klaipėdiečiai, ir speciali komisija. Tokie rinkimai organizuoti antrus metus.

Laivų buvo daugiau

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys tvirtino, kad šie rinkimai tampa gražia tradicija ir skatina Laivų parado dalyvius pasistengti pasipuošti.

Gražiausią, įspūdingiausią laivą renka speciali komisija, kurią sudaro įvairūs specialistai, savo nuomonę socialiniame tinkle išsako klaipėdiečiai. Šiemet į rinkimus įsitraukė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos skyrius. Jo nariai taip pat įvardijo jiems didžiausią įspūdį palikusį laivą.

Gražiausi laivai buvo renkami iš tų, kurie užsiregistravo. Tokių buvo 39. Daugiau nei pernai.

„Smagu matyti, kad beveik visi laivai nuo mažiausių katerių iki didžiųjų keltų puošėsi ir ruošėsi šventei“, – komentavo R.Žiubrys.

Ryškiausio dalyvio titulą šiemet pelnė ir pagrindinį prizą laimėjo kateris „Svaja 7377“, kurio kapitonas Jurandas Altuchovas. Jam atiteko laivo varpas, kurio skambesus turėtų pažymėti kiekvieną naują kelionę.

„Praėjusiais metais rinkimus laimėjo laivas „Venus“. Jis parodė, kaip turi atrodyti laivas parade. Tada mes kalbėjome, kad nugalėti gali ir mažesni laivai. Šiemet taip ir nutiko“, – tvirtimo vadovas.

Išsiskyrė savo charizma

R.Žiubrys atkreipė dėmesį, kad laivas nugalėtojas buvo pastebimas, linksmas, šviesus. Jis komisijos dėmesį atkreipė ir praėjusiais metais.

„Laivas išsiskyrė savo charizma. Užvedinėjo publiką, kuri stovėjo krante. Rodė pavyzdį, kaip galima pasipuošti, atkreipti žmonių, stovinčių dėmesį. Jis skatino susirinkusiuosius palaikyti laivus, juos sveikinti. Parodė, kad nereikia stovėti ir laukti cirko“, – tvirtino vadovas.

J.Altuchovas tvirtino, jog kasmet ruošiamasi Laivų paradui iš anksto: „Per Kalėdas pradedame pirkti lemputes. Kitais metais jų bus dar daugiau“, – žadėjo kapitonas.

Už gausiausią dalyvavimą parade apdovanota bendrovė „Smiltynės perkėla“. Jos net trys laivai – keltas „Kintai“ ir „Nida“ bei katamaranas „Smiltynė“ ryškiai papuošė renginį.

„Jei dar skaičiuotume, kiek žmonių jais plaukė, turėtume rekordą“, – tvirtino vadovas.

Žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus simpatijų prizas atiteko jachtai „Lietuva“ ir jos kapitonui Osvaldui Kudzevičiui.

„Žiūrėjome, stebėjome laivus. Labai patiko maži laiveliai, bet ne visų jų matėsi pavadinimui. Staiga pasirodė švytinti jachta „Lietuva“. Ši gulbė mums paliko didžiausią įspūdį. Linkime jai gero vėjo ir sėkmingo sezono“, – tvirtino Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė Jolanta Beniušytė.

Turėtų registruotis visi

Rinkdami ryškiausią laivą komisijos nariai taip pat išskyrė pramoginį katerį „Alina“, laivą „Sea Horse“, prieš metus gražiausio laivo apdovanojimą pelniusį laivą „Venus“, pramoginį laivą „Kamita P-416“.

Šiųmetiniame laivų parade buvo užsiregistravę dalyvauti 39 laivai. Tačiau jų buvo kur kas daugiau. Jachtos „Lietuva“ įgula suskaičiavo 72, tačiau, pasak O.Kudzevičiaus, šis skaičius nėra galutinis.

„Vėliau pasimetėme ir bijojome, kad pradėsime skaičiuoti tuos pačius laivus. Tai minimalus skaičius, kiek parade dalyvavo laivų“, – teigė kapitonas.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis tvirtino, kad Klaipėdos kaip jūrinio miesto kontūrai vis ryškėja.

„Manau, kad esame teisingame kelyje. Manau, kad ateityje jūrinių iniciatyvų bus daugiau“, – teigė N.Lendraitis.

GALERIJA

  • Jachta „Lietuva“.
  • „Smiltynės perkėlos“ laivai <span style=color:red;>(katamaranas, keltas)</span>.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

as

Taisykles pazeistos,buvo draudziama naudot ivairia pirotechnika,o buvo naudojama.Kodel?

Ekspertas

Kazin organizatoriai prisiims atsakomybe uz siuos veiksmus http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/buriuotoju-itarimai-ieskoti-dingusio-orlaivio-gelbetojai-isplauke-daug-veliau-del-pramogu-klaipedos-uoste-56-503825

Romas

Vienoje nuotraukoje matosi uosto taisykles grubiai pažeidęs kateriukas. Uosto ekvatorijioje greitis yra ribotas , o tas varo pilnu greičiu. Atimti iš tokio leidimą valdyti laivą. Ar jau pamiršome, kaip dėl laivo didelio grečio sukeltų bangų moteriškė neteko,berods, piršto ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS