Ištirpus sniegui, uostamiesčio kiemuose atsivėrė „minų“ laukai | Diena.lt

IŠTIRPUS SNIEGUI, UOSTAMIESČIO KIEMUOSE ATSIVĖRĖ „MINŲ“ LAUKAI

Nutirpus sniegui, uostamiesčio kiemuose atsivėrė šunų palikti „minų laukai“. Kova su neatsakingais augintinių šeimininkais vyksta kone kiekvieną metų sezoną, bet būtent žiemą šunų mylėtojai dažniau vengia surinkti savo augintinių išmatas ir palieka jas užkapstę sniegu. Palikti ekskrementai ne tik teršia aplinką, bet yra potencialūs ligų šaltiniai.

Nelikus sniego, socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai liejo pykti ant neatsakingų šunų šeimininkų, kurie nesurinko savo gyvūnų paliktų „dovanėlių“, o slėpė jas po pusnimis.

Ištirpus sniegui, gyventojai turi atsargiai vaikščioti ne tik takeliais tarp kiemų ir daugiabučių, bet net eidami šaligatviu turi žvalgytis po kojomis, kad neįmintų į keturkojų paliktus ekskrementus.

Pasak Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistės Arūnės Eismontės, paliktos gyvūnų išmatos irdamos patenka į vandens nutekėjimo sistemas ir užteršia vandens telkinius, todėl juose besimaudantys žmonės ar valgantys ten pagautas žuvis būtent iš tokių telkinių rizikuoja sveikata.

Naminiai gyvūnai yra daugybės ligų nešiotojai, o jų išmatos – didžiausias įvairių bakterijų šaltinis.

Naminiai gyvūnai yra daugybės ligų nešiotojai, o jų išmatos – didžiausias įvairių bakterijų šaltinis, sukeliantis infekcijas, kurios pavojingos žmogaus sveikatai.

„Augintiniai yra toksokarozės, toksoplazmozės, salmoneliozės ir echinokokozės ligų nešiotojai. Šunų ir kačių ekskrementuose gausu įvairių kirminų ir salmonelių, kai kurios bakterijos, esančios šunų fekalijose, gali išgyventi ilgą laiką ir sukelti infekcijas, kurios pavojingos žmogaus sveikatai. Infekcijos sukelia vėmimą, viduriavimą, temperatūros padidėjimą, atsiranda galvos ir raumenų skausmai. Jeigu liga yra negydoma, viskas gali baigtis ir žmogaus mirtimi“, – teigė A. Eismontė.

Sveikatos stiprinimo specialistė priminė, kad draudžiama vedžioti gyvūnus sveikatos įstaigų, kapinių, mokyklų, vaikų lopšelių-darželių teritorijose, sporto ir vaikų žaidimo aikštelėse, stadionuose, parkuose ir skveruose, išskyrus tuos, kuriuose įrengtos gyvūnų vedžiojimo aikštelės.

Šeimininkams už nesurinktas savo gyvūno išmatas gresia įspėjimai arba baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

>>>!kaunas

Nelyginkite visu miestu su netvarkingais sunu savininkais Klaipedoje. Atvaziuokite I Alytu ir pasimokykite is musu zmoniu tvarkos,Daug stebiu vedziojancius sunis nes gyvunu aukstai.Visi iki vieno Ar su mazu suniuku Ar su dideliu sunimi niekas nepalieka suns “bombu “ kaip cia ivardijote.Niekaip nesuprantu kada klaipedieciai ismoks elementarios tvarkos ir higienos reikalavimu.Geda uostamiesciui !!!!!

Anonimas

Kam to brudo reikia nekenčiu jų nei sūnų nei kacinu nes jau jie tai didžiausi žemės brudai.

Minde

Galetu kas pametyti kokio pagerinto faršiuko.Ir minuotoju problema dingtu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS