Istorinis paminklas jau laukia atidengimo ceremonijos | Diena.lt

ISTORINIS PAMINKLAS JAU LAUKIA ATIDENGIMO CEREMONIJOS

Pilies, Sukilėlių ir Daržų gatvių sankryžoje jau pastatytas paminklas, skirtas pirmajam Lietuvoje automobilių-motorračių klubui „M.S.C. Memelland“ ir keliautojui Antanui Poškai atminti.

Skulptūra atvežta ir ant anksčiau įrengto granitinio pagrindo sumontuota trečiadienį. Tačiau kol kas klaipėdiečiai negali pasigrožėti paminklu. Jis slepiamas po audeklu.

Visi laukiami paminklo, skirto pirmajam Lietuvoje automobilių-motorračių klubui „M.S.C. Memelland“ ir keliautojui A.Poškai atminti, atidengimo ceremonijoje, kuri vyks šeštadienį.

Į renginį atėjusių miestiečių ir svečių laukia išskirtinis renginys. Susirinkusieji galės pasigrožėti antikvarine technika. Tokių motociklų ir automobilių savininkai prie paminklo, esančio prieš posūkį į Kruizinių laivų terminalą, kviečiami rinktis vidurdienį.

Įspūdingos transporto priemonės išsirikiuos Sukilėlių gatvėje, Teatro aikštės link, Pilies gatvės dalyje. Šiose arterijose renginio metu bus ribojamas transporto priemonių eismas.

Sukilėlių gatvėje visiškai draudžiamas eismas, o Pilies gatvėje bus uždarytos dvi eismo juostos.

14 val. bus atidengtas paminklas. Į ceremoniją žadėjo atvykti A.Pošką pažinoję žmonės, jo vardo muziejaus atstovai.

Idėja uostamiestyje pastatyti paminklą, skirtą pirmajam Lietuvoje automobilių-motorračių klubui „M.S.C. Memelland“ ir A.Poškai atminti, kilo aktyviam klaipėdiečiui, motociklininkui Aurimui Mockui.

Paminklas pastatytas vietoje, kur anksčiau stovėjo pastatas, kuriame buvo įsikūręs pirmasis motorračių klubas Lietuvoje. Projekto įgyvendinimas truko penkerius metus.

Idėjos, kaip turi atrodyti paminklas – koks turi būti motociklas, kokioje pozoje ant jo sėdėti baikeris, kad jis turi sveikintis, autorius – A.Mockus. Mintį įgyvendino klaipėdietis skulptorius Arūnas Sakalauskas.

Skulptūros pjedestalo gaminimui sunaudota 30 tonų akmens. Paminklo išliejimui – 600 kilogramų bronzos. Skulptūra pastatyta A.Mockaus ir rėmėjų lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

medis

Baisoka ta skulptūra...lauksim kol koks girtas vairuotojas nušluos ją netyčia...

Memellander

Šaunuoliai vyrai , garsinkite ir toliau Memelio krašto istoriją .Šiuo pavyzdžiu galėtu pasekti daugelis ir atstatyti BORUSIJOS paminklą .

runkeliams apačioje

Kokie 5 klases kvailiai čia apačioje komentuoja, jeigu net nesuvokia, kad granitas yra sunki medžiaga ir jam apdirbant į plokštes dalis atlieka. Taip pat statė privatus asmuo, tad jeigu jis matė reikalą statyti skulptūrą, tai UŽ SAVO PINIGUS ir pastatė, o miesto tvarkymas jau savivaldybės reikalas. Nekomentuokit, jeigu smegenų trūkumas pas jus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS