Įvedus karantiną, siūlymai prižiūrėti vaikus: tai – išeitis ar žaidimas su ugnimi? | Diena.lt

ĮVEDUS KARANTINĄ, SIŪLYMAI PRIŽIŪRĖTI VAIKUS: TAI – IŠEITIS AR ŽAIDIMAS SU UGNIMI?

Dvi mokyklų ir darželių nedarbo savaitės gąsdina ne visus. Vos tik ugdymo įstaigos užvėrė duris, internete pasipylė savo namuose kartu su savais ir svetimus vaikus prižiūrėti galinčiųjų skelbimai. Tokie siūlymai susilaukia prieštaringų vertinimų.

Šalies valdžios sprendimas nuo kovo 16 d. dviem savaitėms visoje Lietuvoje stabdyti ugdymo procesą kai kuriems gyventojams sukėlė tikrą galvos skausmą.

Nors darbdaviai ir privalo sudaryti sąlygas dirbti nuotoliniu būdu arba siūloma pasinaudoti teise į nedarbingumą, tokios išeitys priimtinos ne visiems klaipėdiečiams.

Kai kuriems žmonėms, negalintiems tokiam laikui palikti darbo vietos, duris užvėrę darželiai ir mokyklos užminė tikrą vaikų priežiūros mįslę.

Tiesa, netrukus galimi atsakymų į tokį klausimą variantai pasipylė internete. Vos tik paskelbtas sprendimas stabdyti ugdymo procesą, kai kurie gyventojai ėmė dalytis pasiūlymais savo namuose prižiūrėti porą ar daugiau vaikų. Dažniausiai tokias paslaugas siūlė savo vaikų jau turintys ir jiems kelių vaikų kompanijos karantino metu esą ieškantys tėvai.

Po tokiais skelbimais komentatoriai pasiskirstė į dvi dalis. Vieni tokią iniciatyvą palaikė, motyvuodami tuo, kad ypatingos situacijos metu būtina padėti vieni kitiems, o kiti pažėrė kritikos.

Žmonės piktinosi, esą į vieną butą vaikus suvežantys tėvai tiesiog nepaiso bendros ir visiems galiojančios tvarkos, mat ribojimai paskelbti ne šiaip sau.

"Nors kol kas sakoma, kad dažniau serga ne vaikai, manau, ugdymo procesas stabdomas dar ir dėl to, kad vienoje vietoje nesusiburtų daug suaugusiųjų, o tai ir būna rytais, kai atvežame vaikus į darželius ar pradines mokyklas. Tokie siūlymai, mano akimis, yra žaidimas su ugnimi, viruso erzinimas", – mintimis dalijosi vienas komentatorių.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai vienareikšmiško atsakymo, ar naudotis tokiais vaikų priežiūros siūlymais, nepateikė.

"Savivaldybių administracijoms yra pavesta užtikrinti vaikų ir žmonių su negalia priežiūrą išimtiniais atvejais įstaigose, jeigu to neįmanoma įgyvendinti namuose", – į klausimą, ar saugu vesti vaikus pas juos prižiūrėti besisiūlančius svetimus žmones, atsakė Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vyriausioji specialistė Justina Petravičienė.

Taigi vis dėlto rekomenduojama labiau pasikliauti savivaldybės siūlomu elgesio modeliu karantino metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Spaudos konferencijose

ne vieną sykį girdėjome „patarimų”, „pamokymų”, kurių paklausius, tuoj pat įvyks epideminis sprogimas! Vienas sakinys kitam, o taip pat ir logikai bei paprasčiausiam civilinės saugos išmanymui prieštarauja!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS