J. Grubliauskienė: daryk tai, kuo tiki | Diena.lt

J. GRUBLIAUSKIENĖ: DARYK TAI, KUO TIKI

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė ne tik vadovauja įstaigai, dedančiai daug pastangų, kad uostamiesčio gyventojai – nuo mažiausių klaipėdiečių iki senjorų, nepamirštant nė vieno – būtų kuo sveikesni, bet ir augina tris mažamečius vaikus, kuriems taip pat reikia daug dėmesio.

Apie darbą

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro veiklos tikslas – sumažinti sergamumą, mirtingumą uostamiestyje. Norima, kad pailgėtų klaipėdiečių gyvenimo trukmė, o jo kokybė būtų gera.

"Tačiau tai yra ilgalaikiai tikslai, rezultatus pamatysime tik po 10–20 metų. Kasdieninėje veikloje informuojame žmones, pateikdami objektyvią ir moksliškai pagrįstą informaciją apie sveikatą. Visose srityse siekiame suteikti šių žinių, atlikti tyrimus (tiek vietinius, tiek nacionalinius, tiek tarptautinius), tai vadinamoji stebėsenos sritis", – darbo ypatumus vardijo J.Grubliauskienė.

Biuro specialistai taip pat teikia paslaugas visose ugdymo įstaigose. Taigi vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūra taip pat yra jų rankose.

"Be to, nešdami Sveiko miesto vėliavą, turime integruotis į sveikatos sistemą ir tarptautiniu mastu. Stengiamės semtis tarptautinės patirties ir geriausią praktiką pritaikyti pas mus. Tai neleidžia mums sėdėti vietoje. Mūsų įstaiga žinoma Lietuvoje. Ji vertinama taip pat ir užsienyje, kur savo darbais pristatome Klaipėdą", – kalbėjo J.Grubliauskienė.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras organizuoja "Sveikiausios įmonės" konkursą, įvairius konkursus moksleiviams, daug fizinio aktyvumo veiklų, kurias kas mėnesį sudeda į nemokamų veiklų kalendorių.

"Nebijome įtraukti naujų iniciatyvų ir gerindami psichinę sveikatą – tai muzikos, poezijos terapijos. Pasitaiko, kad mūsų sumanymus ne iš karto priima, tačiau žmonės pripranta, ima tuo mėgautis, nes jaučia, kad sveikatą tai veikia pozityviai. Tada sulaukiame ir pagyrimų, bet tam reikia įdirbio", – kalbėjo pašnekovė.

Anot jos, klaipėdiečiai žino ir tikslingai ieško biuro organizuojamų veiklų. Pavyzdžiui, nuo 2009 m. veikianti Tėvelių mokyklėlė. Besilaukiančios mamytės žino, kur galima gauti visą paketą skirtingų paskaitų bei mankštų. Kuo užsiima įstaiga, puikiai informuoti ir senjorai.

Neretai biuro organizuojamuose renginiuose būna apgultis, pasitaiko, kai žmonės pyksta, jog nepakliūva. Visi užsiėmimai yra nemokami, o įstaigos veikla yra gana gerai "išjudinta", kad mieste ją žinotų.

"Mano darbas yra padėti sustyguoti komandos, kuri yra jauna, energinga, pozityvi ir motyvuota, veiklą. Viena būčiau tiesiog vadovė ir tiek. Kai yra komanda, kuri negaili jėgų, sustiprėja ir mano motyvacija. Reikia galvoti, kaip naujai dirbti, ieškoti metodikų, skatinti žmones, jog jie suvoktų – įstaiga juda į priekį. Stengiuosi sudaryti galimybes darbuotojams išvykti į užsienį, pamatyti, kaip ten kolegos dirba, padalyvauti tarptautiniuose projektuose. Tai tam, kad žmonės nesustingtų, nes biudžetinėse įstaigose atlyginimai nėra dideli ir reikia ieškoti būdų, kaip jaunus žmones motyvuoti. Mano vaidmuo – savotiško sustyguotojo, kad padėčiau komandai teisingai atlikti darbus. Labai svarbu neslopinti asmeninių iniciatyvų, nes iš viršaus "nuleisti" nurodymai efekto neduoda", – teigė įstaigos vadovė.

Apie Klaipėdą

J.Grubliauskienė gimė ir užaugo Gargžduose. Į uostamiestį moteris atsikraustė po studijų Medicinos institute. Tačiau Klaipėda nuo vaikystės jai labai artima. Savaitgalius, ypač vasaromis, moteris nuolat leisdavo Klaipėdoje.

"Prisiminimai – labai jaukūs ir nostalgiški. Pamenu karuseles parke. Kai jau gerokai vėliau jas nugriovė, buvo labai liūdna, pamenu vaikų kavinę "Du gaideliai". Klaipėda man sava. Nors studijavau Kaune ir turėjau galimybių ten įsitvirtinti, atvažiavau čia. Mano siekis buvo dirbti Klaipėdai. Visada girdėdavau, kad čia galima įgyvendinti savo idėjas, čia yra galimybių kažko pasiekti profesiniame kelyje. Baigusi magistrantūros studijas atvažiavau į Klaipėdą. Metus dirbau Visuomenės sveikatos centre Sveikatos ugdymo skyriaus vedėja, tada Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja, nuo 2008 m. einu dabartines pareigas", – prisiminė pašnekovė.

J.Grubliauskienė įsitikinusi, kad šiandien Klaipėda yra miestas, kuris deda daug pastangų ir imasi nemažai iniciatyvų, kad gerintų gyventojų sveikatą bei suteiktų žmonėms galimybių pasirinkti sveikos gyvensenos kelią. Anot jos, tai miesto valdžios įdirbis, be to, ir patys gyventojai deda daug jėgų, kad gyventų sveikiau.

Apie šeimą

J.Grubliauskienė turi tris vaikus ir yra labai laiminga mama.

"Mano vyras yra gyvenimo partneris. Kalbamės, bendraujame, lankome renginius, koncertus. Visais vaikų auklėjimo klausimais tariamės. Nes auga 10 metų sūnus Gytis, 6-erių – Augustas ir ketverių dukra Gerda", – pasakojo pašnekovė.

Pasak jos, vaikai yra tokio amžiaus, kad jiems vienu metu reikia visko. J.Grubliauskienė įsitikinusi, kad labai svarbus vieningas požiūris, kaip elgtis, kad teisingai užaugintų vaikus.

"Turime jiems padėti suformuoti gyvenimo vertybes. Turime skatinti juos suvokti tikslus ir jų siekti, ugdyti savarankiškumą ir atsakomybę. Mūsų vaikai myli savo miestą, mato, kad jame yra daug veiklų ir galimybių. Mūsų šeima yra laiminga, linksma, energinga ir mes turime dar ką nuveikti", – kalbėjo J.Grubliauskienė.

Apie pomėgius

"Kol vaikai dar maži, mano pačios pomėgiai sukasi kartu su šeimos pomėgiais. Daug keliaujame, laisvalaikį leidžiame gamtoje žiemą ir vasarą, miške ar prie jūros, visur randame, ką veikti. Nakvojame ir palapinėse. Patinka pakeliauti ir už Lietuvos ribų, jei tik atsiranda galimybė", – teigė pretendentė.

Anot jos, svarbus jos šeimos pomėgis – pirtis. "Kalbant apie mano pačios galimybes individualiai praleisti laiką ir pailsėti, mielai imuosi rankdarbių, neriu, siuvinėju. Labai norėčiau pasėdėti ir ramiai paskaityti knygą, bet apie tai dar teks pasvajoti. Esu socialinių mokslų doktorantė, tad kol disertacija neparašyta, mėgstamų knygų į rankas paimti negalėsiu, nes reikės skaityti mokslines", – tikino J.Grubliauskienė.

Gyvenimo credo

"Daryk tai, kuo tiki, ir tikėk tuo, ką darai. Jei meluosi sau, darydamas tai, kas pačiam nepriimtina, tiesiog apgausi save, o ir kiti tavimi nepatikės. Ir tos sėkmės nebus", – mintimis dalijosi pašnekovė.

Apie Metų klaipėdietę

Į šio konkurso nominančių septynetuką J.Grubliauskienė pakliuvo pirmą kartą.

"Jau senokai stebiu Metų klaipėdietės rinkimus. Tai išties graži iniciatyva. Juose dalyvaujančios moterys kasdieniniame gyvenime ramiai dirba savo darbą, įdėdamos visas pastangas ir širdį. Tai, kad jų darbai tapo pastebėti, jais pasidžiaugta, o pačios moterys pagerbtos – labai smagu. Kalbant apie mane pačią, nesureikšminu savo dalyvavimo šiame konkurse. Tai ne tik mano pačios nuopelnas, bet ir visos komandos darbo, kurį mes kasdien atliekame visa širdimi, pastebėjimas", – tvirtino J.Grubliauskienė.

GALERIJA

  • Mažoji Jūratė jau pradinėse klasėse išmėgino įvairias veiklas ir menus.
  • J.Grubliauskienės didžiausia atsvara ir džiaugsmas yra jos šauni šeima.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vaikų svajonė

Išties , dėl buvusios vaikų kavinukės "Du gaideliai"daug kam širdį skauda.Kodėl ją reikėjo naikinti . Vieta tokiai kavinei buvo unikali ir pats pastatas -įdomus.Tokia kavinė labai reikalinga Klaipėdoje ,nes sveikas ,skanus, vaikiškų porcijų ir žaismingas maistas-labai pritrauktų jaunas šeimas.Dar galėtų būti ir žaidimų aikštelė belaukiantiems.

SAKYCIAU

SAKYCIAU PAŽADUKĖ

kam tekstas?

kai nuotrauka prieš akis, jei antraštės straipsniui nebūtų, tuomet neverta būtų klaust.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS