Jaunas „Taško“ teatras Klaipėdoje ieško savo publikos! | Diena.lt

JAUNAS „TAŠKO“ TEATRAS KLAIPĖDOJE IEŠKO SAVO PUBLIKOS!

  • 2

„Taško“ teatras kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius į savo naujo sezono atidarymą spalio 13 dieną 12 val. Klaipėdos Kultūros Fabrike, kurį pradės spektakliu, skirtu visai šeimai – William Hauff „Šaltoji širdis“. Taip pat spalio 17 dieną, įvyks ir pirmoji sezono premjera „Antigonė Niujorke“, pagal to paties pavadinimo Janusz Glowacki pjesę.

Antrus metus Klaipėdoje reziduojančio „Taško“ teatro, įkurto aktoriaus ir režisieriaus Valentino Masalskio bei kompozitorės Nijolės Sinkevičiūtės, aktoriai naują sezoną pasitinka tapę profesionalais, o ateisiantis sekmadienis žymi šio naujo etapo pradžią. Aistė Alksnytė, Kristupas Biržietis, Paulius Kavoliūnas, Livija Krivickaitė, Karolina Kuzborska, Gytis Lemkys, Roberta Linkutė, Jūratė Martinaitytė, Donatas Mickūnas, Samanta Pinaitytė – Maiskienė, Gediminas Povilavičius, Solveiga Reklaitytė, Kotryna Šileikaitė, Veronika Tarasevičiūtė – tai visi trupę sudarantys, savo aktorių karjerą pradedantys ir kartu kuriantys naują teatrą, jauni žmonės.

,,Esame trupė, kurioje visi - „diplomuoti“ aktoriai, bet tuo pačiu metu esame ir scenografai, ir vadybininkai, ir administratoriai, vairuotojai, montuotojai, apšvietejai.“ – sako trupės aktorė Samanta. „Taško“ teatras naują sezoną pradės premjeromis – be minėto spektaklio „Antigonė Niujorke“, kurio metu žiūrovams bus suteikta proga iš arti pažvelgti į benamių gyvenimo kasdienybę bei susimąstyti, ar mes patys turime savo dvasios namus, publikos laukia spektaklis pagal to paties pavadinimo šiuolaikinę Lauros Shaine Cunningham pjesę „Beautiful Bodies“ apie (ne)atsakingą tėvystę bei vyraujančią dabartinio jauno žmogaus pasaulėjautą ir Klaipėdoje dar nerodyto pirmojo lietuviško miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“ (komp. Giedrius Kuprevičius) pastatymas.

Organizatorių nuotr.

Du šokio spektakliai: „Laukimai“ ir „Tango“, monospektaklis „Sudie, derintojau“, muzikinis spektaklis „Triukšmas“, du vaikiški spektakliai: „Kandis“ ir „Šaltoji širdis“, spektakliai „Tu arba tave“, „Laikas iš antrų rankų“– teatro repertuaras, kurio spektaklius Klaipėdos publika jau turėjo galimybę pamatyti.

Nors klaipėdiečių „Taško“ teatre nėra nei vieno, trupės nariai sieja savo ateities planus su gyvenimu Klaipėdoje ir tikisi, kad ras savo vietą kultūrinėje miesto erdvėje, o miesto žmonės, išsiilgę kultūros, pripildys žiūrovų sales.

Pirmas susitikimas šį sezoną įvyks jau šį sekmadienį – po spalvingo ir labai smagaus spektaklio „Šaltoji širdis“ žiūrovai bus kviečiami pasilikti, susipažinti ir žaismingai praleisti laiką kartu. Daugiau informacijos apie „Taško“ teatrą ieškokite internetinėje svetainėje www.taskoteatras.lt bei „Facebook“ puslapyje https://www.facebook.com/taskoteatras/.

GALERIJA

  • Jaunas „Taško“ teatras Klaipėdoje ieško savo publikos!
  • Jaunas „Taško“ teatras Klaipėdoje ieško savo publikos!
  • Jaunas „Taško“ teatras Klaipėdoje ieško savo publikos!
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Senuks

Su tokiu repertuaru dar ilgai ieškos

Optimizma rodykit

Apie benamius nenoriu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS