Per Jonines bus maloniai šilta | Diena.lt

PER JONINES BUS MALONIAI ŠILTA

Po savaitgalį pajūrį ir visą Lietuvą talžiusių audrų sinoptikai tikina, jog galėsime kiek atsipūsti nuo stichijų. Tačiau savaitės pradžioje neišvengsime dar vieno ciklono viešnagės.

Sinoptikai savaitės pradžioje pajūryje žada vėsesnį orą. Tačiau vis tiek bus gana šilta, oro temperatūra dieną sieks 18–20 laipsnių šilumos.

Pirmadienio diena bus gaivi ir maloni, lietaus laukiama tik vakare. Veikiausiai palis ir naktį iš pirmadienio į antradienį.

"Tačiau antradienio naktį ir dieną pajūrį pasieks pietinis ciklonas. Tie ciklonai sunkiai prognozuojami ir jų keliai kartais nelabai nuspėjami. Taigi oras bus permainingas, palis ir oras atvės, pakils vėjas, tačiau nuo trečiadienio oro temperatūra palaipsniui pradės šilti ir iki savaitės galo įsivyraus aukštesnio slėgio laukas", – teigė sinoptikė Elvyra Latvėnaitė.

Pasak hidrometeorologų, kitoje Lietuvos dalyje bus labai karšta, net iki 30 laipsnių Celsijaus, tačiau pajūryje oro temperatūra sieks tik 22–25 laipsnius šilumos.

"Pas mus per Jonines bus maloniai šilta. Vėjas suksis nuo jūros iš vakarų pusės. Ir karštis mūsų nevargins. Tiesa, vandens temperatūra jūroje nuo Palangos iki Nidos kol kas siekia tik 13 laipsnių, bet manome, kad savaitgalį gali įšilti iki 16–18 laipsnių", – tikino E.Latvėnaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Antoška

Nuotrauka yra įdėta tam,kad nusipirktumėte botus ir galėtumėte perbristi jūrą,nes laukia ilgasis savaitgalis.

Besupratau

Nu antraste su nuotrauka isvis nesiderina straipsnyje irgi liuciu nenusimato.tai kam ta durna nuotrauka?

Vel

laukiam potvynio?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS