Jūros šventė šiemet – anksčiau | Diena.lt

JŪROS ŠVENTĖ ŠIEMET – ANKSČIAU

  • 0

Nors iki kasmetine tradicija tapusios Jūros šventės – dar pusmetis, organizatoriai praneša, kad šiemet ji vyks anksčiau negu įprastai – liepos 21–23 d. Datą nuspręsta koreguoti siekiant sujungti Jūros šventę su „Baltic Sail“ burlaivių atvykimu.

Jūros šventės data pastarąjį kartą ankstinta 2017 m., kai vyko didžiųjų burlaivių „The Tall Ships Races“ lenktynės.

„Jūros šventė ne kartą yra vykusi ne paskutinį liepos savaitgalį, tačiau suprasdami, kad daugeliui žmonių, ypač atvykstančių iš užsienio, ši data labai svarbi, norime akcentuoti jos pakeitimą. Tad kviečiame ryškiai savo kalendoriuje pasižymėti liepos 21–23 d., kai susitiksime 89-osios Jūros šventės bangose“, – sakė „Klaipėdos švenčių“ direktorė Eglė Šulskė.

Nors renginio organizatoriai detalių apie Jūros šventės programą kol kas neatskleidžia, žadama, kad šventės svečių lauks daugiau veiksmo ir pramogų ant vandens, taip atsigręžiant į pirminę šios šventės gimimo idėją – kviesti ir telkti visą šalį prie Baltijos jūros.

Renginio svečių minėtomis dienomis lauks bent šimtas nemokamų renginių: jūrinės ceremonijos, geriausi koncertai, ryškūs teatriniai pasirodymai, parodos ir susitikimai, didžiausia vasaros mugė, sportas, pramogos.

„Baltic Sail“ – tai aštuonis Baltijos pakrantės miestus – Klaipėdą, Karlskroną, Rostoką, Zasnicą, Gdanską, Ščeciną, Niustedą ir Turku vienijanti asociacija. Remdami tradicinį buriavimą kaip Europos jūrinės kultūros paveldo dalį, miestai skatina ir kviečia senovinių burinių laivų savininkus leistis į kelionę po Baltijos jūrą, aplankant ir burėmis papuošiant šiuose miestuose vykstančias jūrinę kultūrą puoselėjančias šventes.

Tad Jūros šventės metu Klaipėdoje viešės buriniai laivai iš trijų šalių. Didžiausias „Baltic Sail“ laivas, atplauksiantis į Klaipėdos uostą, – antrą kartą sugrįžtantis laivas iš Vokietijos „Santa Barbara Anna“.

Pažinčiai su istorinių laivų specifika kvies ir du burlaiviai iš Lenkijos – „Bonawentura“ ir „Baltic Star“.

„Bonawentura“ – vienas seniausių Lenkijos burlaivių. Svetingai savo denius lankytojams atvers ir legendiniai Lietuvos burlaiviai: Klaipėdos universiteto gafelinės škunos tipo burlaivis „Brabander“ ir universiteto laivynui priklausanti jachta „Odisėja“.

Šie laivai atvers denius lankytojams ir organizuos išplaukimus iš Kruizinių laivų terminalo iki jūros vartų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS