Jūros šventės eitynėse – gausi KU komanda | Diena.lt

JŪROS ŠVENTĖS EITYNĖSE – GAUSI KU KOMANDA

  • 7

Klaipėdos universiteto bendruomenė kaip ir kasmet, taip ir šiemet, prisijungia prie didžiosios Jūros šventės eisenos. Joje dalyvaus ne tik aktyvi KU bendruomenė, bet ir mūsų universitete studijuojantys užsienio studentai. Tikime, jog ši eisena jiems leis dar geriau pažinti Klaipėdos miestą ir pajusti jūrinę jo dvasią.

„KU didžiuojasi savo mokslininkų veikla, kuri garsina Universiteto vardą visame pasaulyje. Šįkart Jūros eisenos metu, klaipėdiečiai iš arti galės išvysti elektrinį autobusą „Dancer“, kurio kūrime didžiuliu indėliu prisidėjo KU mokslininkai. Šis „kūną“ įgavęs projektas jau sertifikuotas, atitinkantis visus techninius ir saugumo reikalavimus bei gali būti naudojamas keleivių vežimui visose Europos Sąjungos šalyse“, – teigė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Planuojama, kad du tokie autobusai išriedės ir į uostamiesčio gatves.

„KU inžinieriai – vieninteliai pneumobilių kūrėjai Lietuvoje, kasmet dalyvaujantys tarptautinėse varžybose. Šiemet iš vienų vykusių Vengrijoje, KU komanda grįžo su sidabro medaliu. Tad Jūros šventės eisenos metu būtent šį pneumobilį bus galima išvysti važiuojantį Klaipėdos gatvėmis“, – akcentavo KU rektorius.

Na, o puikią nuotaiką eisenoje kurs ir prie KU komandos prisijungę žymiausi sportininkai bei ne tik Lietuvoje, o ir visame pasaulyje KU vardą garsinančios KU šokėjos „Leader dance“, ne kartą dalyvavusios pasaulio krepšinio čempionatuose. Prie eisenos prisijungs  ir mėlynais kostiumais vilkintys KU Jūros tyrimų instituto mokslininkai, savo apranga simbolizuojantys rūpinimąsi miesto švara ir aplinkosauga.

GALERIJA

  • Jūros šventės eitynėse – gausi KU komanda
  • Jūros šventės eitynėse – gausi KU komanda
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

konduktorius

Galėtų tramvajaus maketą pagaminti su dideliu užrašu «GG (Griešnikas Grėbliauskas)»

Vaikus gasdins

Autob juodu priekiu

Linqua

Buvo eisenos dabar eitynes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS