Jūros šventės laukiama su siaubu: žmonės pernelyg atsipalaidavę? | Diena.lt

JŪROS ŠVENTĖS LAUKIAMA SU SIAUBU: ŽMONĖS PERNELYG ATSIPALAIDAVĘ?

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai labai sunerimę dėl šį savaitgalį Klaipėdoje vyksiančios Jūros šventės. Esą žmonės pernelyg atsipalaidavę, nors koronaviruso pandemija dar nesibaigė. Tad sunku prognozuoti, kokių pasekmių galima sulaukti po šio masinio žmonių sambūrio.

Jūros šventės išvakarėse Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai įsitikinę, kad vis dėlto reikėjo palaukti geresnių laikų ir neskubėti rengti masinių švenčių mieste, nes užkratas niekur nedingo.

Kol kas Klaipėdoje nustatomi tik pavieniai koronaviruso atvejai, tačiau esą situacija gali labai pasikeisti praėjus kelioms savaitėms po šventinio savaitgalio.

Liepos 21 d. duomenimis, nuo užkrato pradžios Klaipėdos apskrityje COVID-19 sirgo 438 žmonės, buvo 72 įvežtiniai atvejai (pastarasis – liepos 17 d. žmogus atvyko iš Švedijos), pasveikusiųjų yra 397, mirė 28 žmonės.

Pastarasis mirties atvejis Klaipėdoje fiksuotas birželio 23 d. Tada mirė sunkios būklės Klaipėdos hospiso pacientas.

Bendras Klaipėdos miesto gyventojams patvirtintų ligos atvejų skaičius siekė beveik 300.

"Dabar daug dirbame su šeima, kur užsikrėtė visi jos nariai, keturi žmonės, vienas jų yra ligoninėje, kitų būklė lengvesnė, jie gydosi namie. Saviizoliacijoje yra 41 asmuo – vaikai ir suaugusieji iš vieno vaikų darželio. Šią savaitę jiems atliekami tyrimai dėl COVID-19. Jau žinome, kad vienuolikai iš 15 užkratas nenustatytas. Kitų tyrimų rezultatų dar laukiame", – kalbėjo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas.

Pasiteiravus, kaip prognozuoja situaciją dėl koronaviruso po Jūros šventės, R.Grigaliūnas tikino, jog tai labai sunkus klausimas.

"Mes su baime laukiame tos šventės. Žmonės labai atsipalaidavę. Jei bus gražus oras, žmonių bus daug. Mums tai kelia siaubą, bet, tik praėjus dviem savaitėms po šventės, matysime pasekmes. Mūsų manymu, gal reikėjo palaukti geresnių laikų tokiai šventei", – svarstė R.Grigaliūnas.

Anot jo, žmonėms šį šventinį savaitgalį reikėtų ir toliau laikytis rekomendacijų – išlaikyti saugų  atstumą, viešose uždarose ir net atvirose erdvėse siūloma dėvėti kaukes, vengti susibūrimų, stebėti savo sveikatos būklę.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Atsipalaidavę

O reikia, kad vienas kito bijotu? Vaikščiotu su antsnukiais?

G

Pagooglinkit coronavirus Sweden ir paanalizuokite oficialia statistika. Mirtingumas ir uzsikretusiuju kiekiai mazeja praktiskai nieko nedarant... Jei viskas butu taip, ka sako musu vyriausybe, tai Indijoje, Bangladese ir tt mirtu kasdiena simtai tukstanciu..., bet kodel taip nera ?

jo

sakai "duonos ir žaidimų"..... iš tikro tai visi ten ės Pangonio šūdą ir žais su Pangonio išmatomis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS