Jūros vandenį tirs dažniau | Diena.lt

JŪROS VANDENĮ TIRS DAŽNIAU

Šį sezoną Baltijos jūros vanduo bus tiriamas penkiose vietose. Tai dviem taškais daugiau nei praėjusiais metais. Paskelbtas konkursas, kurio metu paaiškės, kas teiks šią paslaugą. Rezultatų tikimasi sulaukti jau po savaitės.

Jūros vandens mėginiai iki šiol buvo imami trijuose taškuose: Smiltynėje prie Naujosios perkėlos, Antrojoje Melnragėje ir Giruliuose. Nuo šio sezono tai bus daroma dar dviejose vietose: Smiltynėje už Senosios perkėlos, ties gelbėjimo stotimi, ir Pirmojoje Melnragėje.

Dabar ieškoma, kas tose vietose atliks tyrimus. Konkursas baigsis balandžio 15-ąją.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas pasakojo, kad naujos vietos prisidėjo, nes paplūdimiams siekiama gauti Mėlynąją vėliavą, kuri yra pliažų kokybės įvertinimas.

Norėta, kad šiemet ji plevėsuotų Smiltynės paplūdimyje, ties gelbėjimo stotimi. Nors investuota daug, tačiau būtent vandens tyrimai ir sutrukdė pasiekti tikslą.

Organizacija, kuri vertina paplūdimius, ar šie atitinka reikalavimus šiam ženklui gauti, nurodė, kad trūksta vandens tyrimų.

Jie buvo atliekami kitame paplūdimyje – už 100 metrų nuo to, kuris pretendavo gauti Mėlynąją vėliavą. Reikalaujama, kad būtų atlikta ne mažiau kaip 20 jūros vandens tyrimų.

„Dabar vandens tyrimai bus atliekami visuose uostamiesčio paplūdimiuose. Vėliau miesto taryba galės nuspręsti, kuriame iš pliažų turi plevėsuoti Mėlynoji vėliava“, – tvirtino vadovas.

Sezono metu atliekami trijų rūšių jūros vandens tyrimai. Pirmojoje Melnragėje ir ties gelbėjimo stotimi Smiltynėje kai kurie mėginiai bus imami dažniau. Mikrobiologiniai – kartą per savaitę, kituose – kas dvi.

Fizikiniai-cheminiai tyrimai, kai tiriamos atliekos, nuolaužos, plūduriuojančios medžiagos, bus atliekami kas dvi savaites visuose paplūdimiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ne

vandeni tirti o ivesti kontrole laivams juru keliuose kad neterstu o gamta pati apsivalys reikia tik 2 malunsparniu su komanda ir tai privaletu ivesti visos europos pabaltijo salys tai butu teisingiausias ir pigiausias zingsnis uz svara ir kultura...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS