Kadetų mokykloje – pats įkarštis | Diena.lt

KADETŲ MOKYKLOJE – PATS ĮKARŠTIS

Iki naujųjų mokslo metų likus vos pusantro mėnesio, jau rengiamasi Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos atidarymui – naujomis trinkelėmis klojamos mokyklos prieigos ir vidinis kiemas, remontuojama valgykla bei dalis kabinetų. Netrukus turėtų atsirasti ir nauja mokyklos iškaba.

Nuo rugsėjo 1-osios iki šiol I.Simonaitytės mokyklai vadovavusi Gražina Skunčikienė tapo Jūrų kadetų mokyklos vadove, o buvusiame šios mokyklos pastate Naikupės gatvėje naujaisiais mokslo metais įsikurs jūrų kadetai.

Senoji iškaba nuo mokyklos fasado jau nukabinta, nauja jau gaminama ir turėtų atsirasti netrukus.

Klaipėdos miesto taryba dar birželio mėnesio posėdyje patvirtino Jūrų kadetų mokyklos nuostatus, mokykla oficialiai įregistruota Registrų centre.

Šiuo metu į Jūrų kadetų mokyklą yra užsirašę apie 80 vaikų. Bus formuojamos 5–8 klasės. Tęsiasi pavienis priėmimas.

Šios mokyklos patalpos pritaikytos 500 vaikų, bet mokykla augs, kitais metais vėl turėtų būti priimti nauji penktokai.

Jūrų kadetų mokyklos iniciatyvinės grupės narys, Karinių jūrų pajėgų mokymo centro specialistas Arvydas Piepalius teigė, jog netrukus Dragūnų batalione vyks savaitinė būsimųjų kadetų stovykla, kur vaikai pramoks rikiuotės pagrindų, kad galėtų solidžiai dalyvauti Rugsėjo 1-osios šventėje.

"Sunkiausias kol kas uniformų klausimas. Reikia skubiai jas pasiūti. O laiko liko nedaug. Kol kas jas pirkti savo lėšomis turi moksleivių tėvai, kaip tai daroma ir kitose uostamiesčio mokyklose. Tačiau ateityje šį klausimą spręsime. Visi skiriamieji ženklai jau pagaminti. Specialistų komanda suformuota, tik juos įdarbinti bus galima nuo rugsėjo 1-osios. Tokia tvarka", – kalbėjo A.Piepalius.

Šventė mokykloje, kaip veikiausiai ir kitose Klaipėdos ugdymo įstaigose, vyks rugsėjo 2-ąją, nes rugsėjo 1-oji šiemet – sekmadienis.

GALERIJA

  • Kadetų mokykloje – pats įkarštis
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Taip pat

ir su statybininkų pr. Ten galėtų užsukti 2 maršruto autobusas ir važiuoti iki Minijos g. Žmonės ten gyvena, mokiniai ten mokosi...

>Tai va

ar čia labai labai sunku irengti sustojimą? Nejuokinkit biurokratai

Doris Guenther

Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taCiau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda >>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS