Kaimynai telkia psichologų pajėgas save izoliavusiems asmenims | Diena.lt

KAIMYNAI TELKIA PSICHOLOGŲ PAJĖGAS SAVE IZOLIAVUSIEMS ASMENIMS

Nuotolinė psichologinė pagalba jau siūloma Kretingos rajono gyventojams, Klaipėda to daryti kol kas nemato galimybių, nes karantinuotų gyventojų yra kur kas daugiau nei kaimyniniame rajone, o ir psichologų pajėgų nepakaktų. Tačiau esą, jei atsiras poreikis, tokios konsultacijos bus organizuojamos ir Klaipėdoje.

Save izoliavusiems asmenims Kretingos rajono savivaldybė jau yra pasirengusi organizuoti nuotolines psichologų konsultacijas.

Jeigu žmonės yra saviizoliacijoje ir norėtų gauti psichologo konsultaciją, jie gali registruotis Kretingos savivaldybės interneto svetainėje nurodytu elektroniniu adresu.

"Šiuo metu turime tris įvairiose savivaldybės institucijose dirbančius psichologus, pasiruošusius, esant poreikiui, teikti tokią nuotolinę pagalbą saviizoliacijoje esantiems asmenims. Kontaktai perduoti Visuomenės sveikatos centro specialistams, kurie nuolatos palaiko ryšį su karantine esančiais gyventojais", – teigė Kretingos rajono mero patarėjas Albertas Barauskas.

Sukurta ir registracijos forma, kad Kretingos rajono gyventojai apie šią galimybę būtų informuoti plačiau.

Sistema startavo tik pirmadienį, ir esą kol kas didelio poreikio dar nėra. Kiek Kretingoje ir rajone yra žmonių karantine, tikslių duomenų neturima.

Dėl koronaviruso grėsmės šalyje paskelbus karantiną, daugelis žmonių priversti likti ir izoliuotis namuose.

Šiuo laikotarpiu ne mažiau svarbu esą ir vidinė žmonių būsena, nusiteikimas bei emocinis stabilumas.

Ar Klaipėdoje bus teikiamos tokios konsultacijos, kol kas nesvarstyta.

Pasak uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko, tai būtų geras dalykas, tačiau dabar pirmiausia – patalpų saviizoliacijos klausimas.

Psichologas esą būtų gal ir neblogai, tačiau šiuo metu mieste yra kiek kitos aktualijos.

Mero teigimu, pasiūlyti psichologą savivaldybėje, kur bus karantinuota apie dešimt žmonių, yra vienas dalykas, o surasti psichologų komandą, kuri galėtų konsultuoti per valandą iki dešimties ir daugiau asmenų, yra visai kas kita.

"Bet tikrai neatmetu tokios galimybės. Tačiau pirmiausia reikia pasirūpinti logistika – karantinuotų žmonių apgyvendinimas, aprūpinimas maistu. Svarbu užtikrinti ir tvarkos palaikymą, nes ne visi linkę laikytis karantino taisyklių. Ir tai tikrai nemenkas išbandymas, kuriam žmonės dar nėra pasiruošę", – teigė V.Grubliauskas.

Gairės: koronavirusas, koronavirusas Klaipėdoje, Koronavirusas Lietuvoje, izoliacija, COVID-19 virusas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jonas

Nu, ble, idiotizmas neregėtas. Žmogui sveika ir reikia pabūti vienam, jei žmogus neišbūna vienas poros savaičių - toks jis ir žmogus...

tušti plepalai

Farmacinė pagalba geriau, psichika veikiančiomis medžiagomis . 100kartų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS