Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių? | Diena.lt

KAIP APSAUGOTI DVIRAČIUS NUO VAGIŲ?

Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turtą, tokiu atveju prarastus daiktus pavyksta grąžinti greičiau.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai teigė, kad dvirates transporto priemones būtina labiau saugoti, kadangi ilgapirščių grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, palikti be priežiūros, brangūs dviračiai ar kiti vertingi daiktai.

„Dviračius būtina prirakinti, spynomis galima sukabinti ne tik dviračio rėmą, bet kelias jo dalis. Statyti juos patariama atvirose, gerai matomose vietose, dar geriau – ten, kur filmuoja vaizdo kameros, arba užrakinamose patalpose, kur pašaliniai asmenys negali įeiti“, – teigė Klaipėdos AVPK Komunikacijos poskyrio atstovė Asta Kažukauskienė.

Pareigūnai pataria investuoti į dviračių spynas su signalizacija ar vietos sekimo sistema, tačiau net brangiausios spynos neapsaugos, jei dviračiai bus palikti prirakinti prie nestabilių ar lengvai nupjaunamų stulpų.

Žmonės raginami dviračius, paspirtukus bei kitus vertingus daiktus žymėti – tokiu atveju pareigūnai, juos suradę, teisėtiems savininkams jų turtą sugrąžinti galės daug greičiau.

Pareigūnai primena, kad pažymėti daiktus galima interneto svetainėje www.pazymetas.lt.

VPK Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus duomenimis, praeitais metais dėl dviračių paspirtukų, riedžių ir kitų mikrojudumo priemonių vagysčių buvo pradėta apie 100 ikiteisminių tyrimų.

Šiemet taip pat jau buvo pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl paspirtukų ir dviračių vagysčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

elena

vienoj valstybeje dviracius registruoja kaip masinas ir niekas ju nevagia nes greitai surastu ir vazineja dviraciais su aosaugom ne taip kaip pas mus per perejes vaziuoja o reiketu nulipti nuo dviracio ir veztis pas mus labai didele betvarke niekas nedirba jokios institucijos

Va tep

Pirkti ereliukus

Vairas

Geriausias apsisaugojimas, neturėti dviračio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS