Kaip bus vykdomas vakcinacijos procesas šventinį savaitgalį Klaipėdoje? | Diena.lt

KAIP BUS VYKDOMAS VAKCINACIJOS PROCESAS ŠVENTINĮ SAVAITGALĮ KLAIPĖDOJE?

  • 1

Per šv. Velykas Klaipėdoje vakcinacijos centrai dirbs šeštadienį (balandžio 3 d.) ir pirmadienį (balandžio 5 d.). Šiomis dienomis pagal įstaigų pateiktus sąrašus bus vakcinuojami švietimo įstaigų darbuotojai bei abiturientai – šiuo metu Klaipėdoje jau skiepijama ši prioritetinė grupė, jai priklausantys asmenys gali rinktis vakcinos rūšį.

Šventinį savaitgalį taip pat bus vakcinuojami pareigūnai – pagal įstaigų pateiktus sąrašus kviečiami tie pareigūnai, kurie sutinka skiepytis „AstraZeneca“ („Vaxzevria“) vakcina. Neišreiškę tokio pageidavimo, galimybę skiepytis kitomis vakcinomis turės tada, kai bus baigtas aukščiau esančių prioritetinių grupių skiepijimas pagal Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytą eiliškumą.

Šventinį savaitgalį taip pat bus vakcinuojami asmenys, kuriems jau reikalinga antra skiepo dozė. Skiepijimas vyksta pagal išankstinę registraciją, gyvos eilės neplanuojamos.

Sekmadienį, pirmąją šv. Velykų dieną, vakcinacijos centrų darbas nenumatomas – taip apsispręsta sulaukus prašymų iš sąrašus teikiančių įstaigų nekviesti vakcinuotis jų darbuotojų šią šventinę dieną.

Kovo 29-balandžio 1 d., kuriomis skiepytis „AstraZeneca“ („Vaxzevria“) vakcina be išankstinės registracijos buvo kviečiami švietimo įstaigų darbuotojai bei abiturientai, Klaipėdoje buvo paskiepytas 621 asmuo. Kovo 27-28 d., kuomet tokia galimybė buvo siūloma senjorams, kuriems jau yra sukakę 65 m. ir daugiau, skiepytis atvyko 167 senjorai.

Iš viso šiuo metu Klaipėdoje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze yra paskiepyta 12,52 proc. gyventojų, antra – 6,27 proc. Asmenys, priklausantys prioritetinėms grupėms, kurių skiepijimas jau vyko, tačiau asmuo nesiskiepijo (nes nebuvo galima rinktis vakcinos rūšies ar dėl kitų priežasčių), gali iš naujo registruotis vakcinavimui per savo šeimos gydytoją (nuo 65 m. ir vyresni arba pagal lėtines ligas) ar darbovietę (jei į prioritetinę grupę patenkama dėl profesijos, pvz. medikai, socialiniai darbuotojai, vaistininkai ir kt.). Šis procesas yra nuolatinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gal

gali kas paaiskinti,kodel pareigunai negali pasirinkti vakcinos?Jie kitokie ar kaip?Ir kodel tik policininkai skiepijami,o kiti pareigunai paliekami kazko dar laukti???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS