Kairių poligonas trukdys suskystintųjų gamtinių dujų terminalui | Diena.lt

KAIRIŲ POLIGONAS TRUKDYS SUSKYSTINTŲJŲ GAMTINIŲ DUJŲ TERMINALUI

Kairių poligonas kels grėsmę suskystintųjų gamtinių dujų terminalui, todėl kariškius iš pamario reikėtų iškelti. Tokias mintis Klaipėdos regiono plėtros tarybos posėdyje išgirdo savivaldybių merai.

Galimybių studijos „Vakarų krantas“ projekto vadovas Šarūnas Rutkauskas Kairių poligoną mato kaip probleminę vietą šitame krašte.

„Mes darome tokią prielaidą, kad Kairių poligonas užima gana gerą teritoriją rekreaciniu požiūriu. Todėl esame linkę siūlyti inicijuoti dialogą su Vyriausybe dėl poligono iškėlimo“, – teigė Š.Rutkauskas.

Minčių, kur turėtų būti perkeltas Kairių poligonas, galimybių studijų projekto vadovas neturi.

Poligonas esą blokuoja išvažiavimą iš Klaipėdos miesto pietinės dalies patraukliausiu ir trumpiausiu keliu į Dituvą, Priekulę, Šilutę.

Galimybių studijoje numatytas siūlymas kreiptis į LR Vyriausybę dėl Kairių poligono iškėlimo, akcentuojant grėsmę planuojamam statyti suskystintųjų gamtinių dujų terminalui.

„Tiesioginės grėsmės terminalui gal ir nėra. Mes manome, kad suskystintųjų gamtinių dujų terminalas ir karinis poligonas nelabai sugretinami. Bet mes nesame kategoriški, siūlome tik idėją“, – tvirtino Š.Rutkauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

ghjk

o per telika kalbejo klaipedos naftos gen. direktorius. ir jis pasake-buvo atlikti tyrimai, poligonas terminalui gresmes nekels. kuris meluoja??????

Algimantas

iskelti reikia i pabrade,mes ten arciau potencialus priesas Nr !

Pasiulymas

Poligona reiketu iskelti prie Nidos i kopas: ir rusai butu arciau, ir gamta issaugota, o vietoj saules laikrodzio irengti vadaviete - is ten gerai matytusi manevrai. Tiesa, Juodkranteje prie kopu jau yra kitas poligonas - saviskiai gali gasdintis konkurencijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS