Kalėdoms uostamiestyje eglės šiemet nekirs | Diena.lt

KALĖDOMS UOSTAMIESTYJE EGLĖS ŠIEMET NEKIRS

Paaiškėjus kalėdinių miesto švenčių organizatoriaus konkurso nugalėtojui, kuriuo tapo viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės", panašu, jog šiais metais natūralios eglutės kirsti nereikės. Organizatoriai tikino turį kitokių Teatro aikštės dekoravimo idėjų.

Laimėjo "Klaipėdos šventės"

Šiais metais kalėdinės eglės įžiebimas uostamiestyje planuojamas pirmąjį žiemos šeštadienį, gruodžio 4 d.

Iki šios datos likus vos daugiau nei mėnesiui, tik šią savaitę paaiškėjo, kas organizuos kalėdinius–naujamečius renginius ir puoš pagrindinę miesto aikštę.

Konkursą šioms paslaugoms ir šiemet laimėjo viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės".

Tačiau šis sprendimas dar gali būti skundžiamas.

Kalėdinių ir naujamečių renginių ciklo organizavimo paslaugų konkurse dalyvavo du pretendentai – "Klaipėdos šventės" ir viešoji įstaiga "Projektas LT".

Turi kitokią idėją

"Klaipėdos šventės" komunikacijos ir rinkodaros vadovė, laikinai vykdanti direktoriaus funkcijas, Živilė Putnienė patikino, kad šiais metais Teatro aikštė atrodys kitaip, nei įprasta.

Galvojame, kas būtų, jeigu būtų. Ruošiame ir atsarginį planą.

"Nebekirsime gyvos eglutės. Šiais metais Klaipėdoje Kalėdos bus kitokios, bet pagrindinė miesto eglė vis dėlto bus gyva, tik idėja bus kitokia nei pastaruosius metus. Teatro aikštėje bus dar ne vienas šventinis akcentas, aikštė bus pilna, gausi, bet kai kurie papuošimai atkeliaus vėliau, ne įžiebimo vakarą", – teigė Ž.Putnienė.

Švenčių organizavimui, renginiams ir Teatro aikštės puošybai miestas planuoja skirti iki 90 tūkst. eurų.

Nuo 2016-ųjų kasmet Teatro aikštę papuošdavo klaipėdiečių užauginta ir miestui šventėms dovanota natūrali eglutė.

Pernai per Kalėdas Teatro aikštėje žėrėjo 12 metrų aukščio natūrali žaliaskarė, kuri buvo išrinkta iš dešimties pretendenčių.

Eglutę miestui dovanojo Aldona ir Bronislovas Jankauskai iš Liepojos gatvės.

Pernai aikštę puošė ir "Šiaurinės žvaigždės" instaliacija – šešių metrų aukščio konstrukcija, kurios švytėjimas buvo matyti ne tik Teatro aikštėje.

Norėtų gyvos šventės

Prieš metus dėl pandemijos eglutės įžiebimas vyko gruodžio 5 d. nenurodytą valandą, kad dėl įsisiautėjusio užkrato kuo mažiau žmonių susirinktų į vieną vietą, o pati įžiebimo ceremonija buvo nufilmuota iš anksto ir transliuojama internetu.

"Šiemet labai norėtųsi pakviesti žmones į eglutės įžiebimo ceremoniją gyvai. Šiuo metu toks renginys galėtų vykti, tačiau niekas nežino, kokia pandeminė situacija bus po mėnesio. Galvojame, kas būtų, jeigu būtų. Ruošiame ir atsarginį planą. Jei Vyriausybės sprendimas dėl masinių susibūrimų bus griežtas, įžiebimo scenarijus keisis", – kalbėjo Ž.Putnienė.

Įstaiga miestą kalėdiniams renginiams ruoš neturėdama nuolatinio "Klaipėdos švenčių" vadovo, nes šiuo metu vyksta jo atrankos konkursas.

Tačiau tikimasi, kad prieš pat kalėdinį laikotarpį šios viešosios įstaigos direktorius jau bus paskirtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Sakul

Nieko tokio, iš Anikės eglę padarysim.

Lina

pastatis virtuali egle, tikrai taip bus nei sirdziai nei akims

9

o tave i kaleima gaidziukas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS