Kandidatai pristatė universiteto vizijas | Diena.lt

KANDIDATAI PRISTATĖ UNIVERSITETO VIZIJAS

Kandidatai į Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus postą pasidalijo mintimis apie planuojamą uostamiesčio Alma Mater ateitį. Dauguma pretendentų norėtų, kad įstaiga taptu ryškiu objektu tarptautinėje mokslo padangėje.

Kandidatai į Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus postą pasidalijo mintimis apie planuojamą uostamiesčio Alma Mater ateitį. Dauguma pretendentų norėtų, kad įstaiga taptu ryškiu objektu tarptautinėje mokslo padangėje.

Išreiškė pozicijas

Jau prasidėjo oficialios varžytuvės tarp mokslininkų, siekiančių eiti Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus pareigas.

Pirmadienį nuo pat ryto universitete vyko atviras tarybos posėdis, kuriame pretendentai pristatė parengtas KU ateities veiklos gaires.

Susirinkęs gausus būrys akademinės bendruomenės narių ne tik atidžiai klausėsi Raimondo Baltrušaičio, Antano Bučinsko, Eimučio Juzeliūno ir Giedriaus Varonecko universiteto veiklos vizijų, bet ir uždavė rūpimus klausimus.

Susirinkusieji domėjosi ne tik universiteto veiklos perspektyvomis, pradėjus vadovauti naujajam rektoriui, bet ir kėlė darbuotojų darbo užmokesčio didinimo klausimus ar kokias aukštojo mokslo pataisas inicijuotų naujasis KU vadovas.

Visi mokslo įstaigos vadovo kėdės siekiantieji universitetą ateityje įsivaizduoja panašiai – norima, kad universitetas ryškiau nušvistų tarptautinėje mokslo padangėje bei stiprintų pozicijas jūrinių tyrimų srityje.

Požiūris sutapo

KU Socialinių mokslų fakulteto dekanas Antanas Bučinskas universitetą mato kaip Vakarų Lietuvos universitetą – daugiasritį ir tarpdisciplininį, integruotą į tarptautinius akademinius tinklus, tampantį nacionaliniu ir Baltijos regiono jūrų mokslų ir studijų lyderiu.

Fakulteto vadovas dėmesio skirtų ir tam, kad universitetas taptų kultūros paveldo puoselėtoju ir visą gyvenimą trunkančio mokymosi centru.

Dėmesį viso gyvenimo mokslui teiktų ir KU vyriausiasis mokslo darbuotojas, Žmogaus funkcinių sistemų tyrimo grupės vadovas Giedrius Varoneckas.

Jis pabrėžė, jog akademinė bendruomenė turėtų ne tik susitelkti į tarptautinį pripažinimą, bet ir tapti ryškiu sociumo veiksniu.

Mokslininkas universitetą ateityje mato kaip išskirtinę ir konkurencingą mokslo įstaigą, rengiančią kvalifikuotus, kūrybiškus bei socialiai aktyvius specialistus.

G.Varonecko teigimu, KU turėtų tapti Lietuvos aukštojo mokslo sistemos lyderiu jūrinių mokslinių tyrimų ir studijų srityje ir tuo pat metu garsėti kaip intelektualus, kultūrinis, demokratiškas atviros pilietinės visuomenės židinys.

Siektų tarptautinio pripažinimo

Mokslinę veiklą užsienio šalyse vystantys bei tarptautiniu lygmeniu dirbantys kandidatai pirmenybę teiktų pozicijų stiprinimui užsienio mokslo rinkose.

Tarptautinės patirties turintis Kembridžo universiteto darbuotojas, Fizinių ir technologijos mokslų centro vyriausiasis mokslo darbuotojas Eimutis Juzeliūnas pastebėjo, kad KU strateginis uždavinys – tapti konkurencingu, turinčiu tarptautinį pripažinimą mokslo centru, atliekančiu priešakinius tyrimus fizinių, biomedicininių ir technologijos mokslų srityse, teikiant prioritetą jūrinei specifikai.

Šiuo metu ISM vyriausiuoju konsultantu dirbantis Raimondas Baltrušaitis siektų, kad KU taptų modernia ir dinamiška, puoselėjančia geriausias mokslo ir studijų tradicijas bei atliepiančia šiuolaikinės visuomenės nuolatinio mokymosi poreikius įstaiga.

Rektoriaus rinkimai vyks jau šį trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

savireklama

O nuotrauka kodėl pateikiama tik vieno iš kandidatų ir kažin ar geriausio?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS