Kandidates „Metų klaipėdietės“ rinkimams kviečiama siūlyti visą vasarį | Diena.lt

KANDIDATES „METŲ KLAIPĖDIETĖS“ RINKIMAMS KVIEČIAMA SIŪLYTI VISĄ VASARĮ

  • 2

Per artimiausius kelis mėnesius dienraščio "Klaipėda" puslapiuose bus aprašyta daugybės moterų prasminga veikla, įgyvendinti kūrybiniai, moksliniai, visuomeniniai sumanymai. "Metų klaipėdietės" rinkimai tęsiasi, tačiau dėl pandemijos koreguojamas projekto grafikas.

Siūlyti ir balsuoti – ilgiau

Dienraščio "Klaipėda" skaitytojai yra išrinkę aštuoniolika Metų klaipėdiečių. Gyventojai jau pakviesti siūlyti kandidates, vertas ir "Metų klaipėdietė 2020" titulo.

Neabejotinai svarbu įvertinti gerus darbus, talentus, pasišventimą, pasiekimus įvairiose gyvenimo srityse, dėl kurių Klaipėdoje tampa jaukiau, gražiau, patogiau, šilčiau širdžiai, dėl kurių didžiuojamasi savo miestu.

Dar svarbiau, kad kvietimas įsitraukti į "Metų klaipėdietės" rinkimus, taip pagerbiant ir padėkojant visoms veiklioms, išradingoms, genialioms, atjaučiančioms moterims, būtų saugus.

Siūlyti kandidates galima nuotolinėmis priemonėmis, ką ir raginama rinktis, tačiau daugybei skaitytojų priimtiniausia yra pildyti dienraštyje "Klaipėda" spausdinamus kuponus bei atsiųsti juos į redakciją. Pildant kuponus vėlesniuose etapuose galima balsuoti palaikant vieną ar kelias pasirinktas kandidates.

Pratęsiama ne tik dėl saugumo

Rūpinantis skaitytojų ir redakcijos darbuotojų saugumu, taip pat norint palikti įvairių galimybių ir būdų skaitytojams siūlyti kandidates ir už jas balsuoti, kandidačių siūlymo etapas pratęsiamas iki kovo.

Tikimasi, kad pavasarį epidemiologinė situacija vis gerės, o, baigiantis rinkimams, gegužę, projekto dalyves, klaipėdiečius, miesto svečius bus galima pakviesti į gražų bei saugų finalinį renginį, kurio metu paaiškės nugalėtoja.

Projektas pratęsiamas ne tik dėl saugumo. Rinkimus visada vainikuodavo finalinis koncertas, kuriame būdavo galima gyvai ir nuoširdžiai padėkoti dalyvėms, finalininkes apipilti dėmesiu.

Dabartinė pandemijos situacija nesuteikia optimizmo, kad toks šiltas renginys galėtų įvykti kovo mėnesį.

Ragina pastebėti, įvertinti

Po pirmojo etapo tradiciškai paaiškės 20 merginų, moterų, pretenduojančių į Metų klaipėdietės titulą. Tiek iš skaitytojų pasiūlytų kandidačių bus pakviesta į antrąjį projekto etapą.

Visų jų veikla, pasiekimai bus pristatyti plačiau laikraštyje ir portale klaipeda.diena.lt.

Dienraščio "Klaipėda" komanda ragina pastebėti, įvertinti, padėkoti už gražias iniciatyvas, kantrybę, uostamiesčio vardo garsinimą, paskatinti veikti toliau.

Teigiami pavyzdžiai turi būti kuo plačiau viešinami, nes jie suteikia vilties ir gali tapti atsispyrimo tašku bei įkvėpimu. Taip aplink dar labiau padaugės gėrio ir šviesos.

Siūlymų laukiama iki kovo (diena bus patikslinta vėliau, atsižvelgiant į karantino situaciją).

Nurodykite pasirinktos moters vardą, pavardę, jeigu žinote – kontaktinius duomenis ir trumpai pristatykite jos nuopelnus.

Vėliau iš dvidešimtuko bus išrinktas dešimtukas, po to – finalo dalyvių šešetukas, o galų gale – ir nugalėtoja.

Informacija

Tradiciškai savo simpatijas bus galima išreikšti balsavimo lapelyje, iškirptame iš dienraščio, taip pat naujienų portalo klaipeda.diena.lt rubrikoje "Metų klaipėdietė" ir trumposiomis žinutėmis arba skambučiais trumpuoju telefono numeriu.

Pasiūlymų laukiama e. paštu info@kl.lt ir paštu ("Klaipėda", Naujojo Sodo g. 1A, "K centras", Klaipėda).

Kriterijai

Kilusi ar gyvena Klaipėdoje;

Garsina uostamiestį;

Padeda žmonėms ir miestui;

Pastebima darbais ar iniciatyvomis;

Dar nebuvo tituluota Metų klaipėdiete;

Į Metų klaipėdietės titulą negali pretenduoti moteris, priklausanti politinei partijai.


Išrinktos Metų klaipėdietės

Pirmąja Metų klaipėdiete 2003-iaisiais tapo sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

2004-aisiais šį garbingą titulą pelnė Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Trečiąja Metų klaipėdiete paskelbta 2005-ųjų paralimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, "Vyturio" vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė.

2006-aisiais daugiausia balsų klaipėdiečiai atidavė Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei.

2007 m. Metų klaipėdiete tituluota Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

2008-aisiais rinkėjai savo simpatijas skyrė M.Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytojai Žanetai Norkuvienei – daugiavaikei mamai, auginančiai tris savus ir tris globojamus vaikus.

2009-aisiais Metų klaipėdietės regalijos įteiktos Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovei Ingai Grubliauskienei.

2010 m. klaipėdiečiai daugiausia balsų atidavė uostamiesčio verslininkei Nijolei Hansen.

2011-aisiais gausiausio klaipėdiečių palaikymo susilaukė verslininkė, filantropė Loreta Bosienė.

2012-aisiais Metų klaipėdiete tapo juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

2013 m. Metų klaipėdiete buvo tituluota dokumentinių filmų kūrėja ir filantropė Dalia Kanclerytė.

2014 m. nugalėtoja paskelbta Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Klaipėdos viltis" vadovė Janina Tulabienė.

2015-ųjų Metų klaipėdiete tapo Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

2016-ųjų Metų klaipėdietės titulą laimėjo gydytoja, Klaipėdos universitetinės ligoninės dermatologė Jolanta Česienė.

2017 m. Metų klaipėdiete išrinkta gyvūnų prieglaudos "Būk mano draugas" direktorė Galina Kučinskienė.

2018 m. Metų klaipėdiete tapo Karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos "Varsa" mokytoja Loreta Laurinavičienė.

2019 m. titulą pelnė šunų globėja Skaistė Svidraitė – tikra šių gyvūnų psichologė, dalį savo sodybos paskyrusi šunų prieglaudai.

2020 m. Metų klaipėdiete tapo Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamento bendrosios praktikos slaugytoja Jūratė Rekašienė, kaimyno kieme rastą naujagimį šildžiusi savo kūno šiluma ir išgelbėjusi jo gyvybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Siūlau:

Hospiso direktorę - savivaldybės korumpulų vvg naudotoją, kuri iki dabar vaikšto švari ir I.Šakalienę - nusipirkusią nematyto pigumo gyv. namą centre ir nuooooostaaabiai daugybę metų 'tvarkančią' Klaipėdos miesto ūkį.:D)

Dar nesusirgęs

Reikėtų apklausti gydymo įstaigas ir surasti slaugę, kuri visą pandemijos laiką slaugo COVID-19 ligonius. KItas variantas - savanorė, ilgiausia dirbanti šį darbą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS