Kapitalinis krantinių remontas: išlipę iš kruizinio laivo keleiviai atsidūrė statybvietėje | Diena.lt

KAPITALINIS KRANTINIŲ REMONTAS: IŠLIPĘ IŠ KRUIZINIO LAIVO KELEIVIAI ATSIDŪRĖ STATYBVIETĖJE

Pirmojo šį sezoną keleivinio laivo keleiviai uostamiestyje išsilaipino statybvietėje, nes Kruizinių laivų terminale vyksta kapitalinis krantinių remontas. Regis, tai turistų pernelyg nenuvylė. O uosto vadovybė pažadėjo iki kito laivo apsilankymo krantinę sutvarkyti.

Į Klaipėdą pirmadienį įplaukė pirmasis šiemet kruizinis laivas, skelbdamas, kad kruizinių laivų sezonas mūsų uoste atidarytas.

Vis dėlto keleiviai turėjo nustebti, kai išlipę iš lainerio atsidūrė statybvietėje – tarp tvorų, vamzdžių ir čia pat triūsiančių darbininkų.

"Situacija nebuvo labai maloni, bet keleiviai akių neišpūtė. Paskui teiravausi kruizinių kompanijų agentų, ar toks vaizdas nenuvylė turistų. Sakė, labai nusivylusių nebuvo. Bet mes ir patys suvokiame, kad krantinė yra renovuojama ir darbus reikia pabaigti. Kalbėjome su uosto vadovybe, mums pažadėjo, kad darbus pabaigs iki kito laivo apsilankymo gegužės 11-ąją", – kalbėjo Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Situacija nebuvo labai maloni, bet keleiviai akių neišpūtė.

Kruizinių laivų krantinės rekonstrukcija pradėta dar pernai, yra numatyta Priešpilio gatvėje įrengti nuotekų tinklus.

Jais iš kruizinių laivų į miesto savitakius tinklus bus šalinamos nuotekos.

Šiuo metu yra klojami nuotekų vamzdžiai.

"Kruizinių laivų terminale krantinės tvarkomos, siekiant užtikrinti tinkamą esamų statinių būklę, tęsti saugią jų eksploataciją bei pritaikyti krantines didesniems kruiziniams laivams švartuoti. Šiuo metu yra įrenginėjama nauja infrastruktūra. Darbus planuojama vykdyti iki kito kruizinio laivo atvykimo. Nespėjus jų baigti, likusius planuojama atlikti pasibaigus kruizinių laivų sezonui", – paaiškino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovė Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Metų pradžioje kruizinių laivų, pageidaujančių atvykti į Klaipėdą, buvo 59, tačiau prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, kompanijos pradėjo keisti savo maršrutus, kad aplenktų Rusijos uostus, tad laivus nukreipė į Baltijos šalių uostus.

Klaipėdoje jų skaičius šiemet gali būti rekordinis, laukiama apie 80 laivų, kurie turėtų atplukdyti per 85 tūkst. keleivių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

gėda, gėda, gėda

Ką galima pamatyti Klaipėdoje? Kokie objektai sudomintu turistus? išėjus iš dulkėto kruizinio terminalo reikia tiesiai patraukti į ištuštėjusį senamiestį, pasigrožėti tuščiomis vitrinomis, praeiti Baltijos kono teatrą, pasukti Liepų gatve ir pasigrožėti griūvančiu Laikrodžių muziejumi, Lietuvos paštu ir patraukti tiesiai į skulptūrų parką, kuris primena subombarduotą Ukrainą. Man gėda prieš turistus ir gėda žiūrėti per TV šnekančius gidus, kurie šneka vėjus.

Efa

Ko cia parinates ,senai reikejo tvarkyti ,praeis laikas ir sutvarkys ....o turistai praeis ,lyg kitose salyse kitaip ....

taip gaunasi

laivai svartuojami prie netvarkingu ar nesaugiu krantiniu??? kazkur jau matyta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS