Karas gali paveikti kruizinę laivybą: vietoj Sankt Peterburgo rinksis Klaipėdą? | Diena.lt

KARAS GALI PAVEIKTI KRUIZINĘ LAIVYBĄ: VIETOJ SANKT PETERBURGO RINKSIS KLAIPĖDĄ?

Rusijai tęsiant invaziją Ukrainoje, Klaipėdoje artėjantis kruizinės laivybos sezonas pasitinkamas neapibrėžtumo nuotaikomis.

Specialistai sako, kad verslui ėmus vengti ryšių su Rusija kruiziniai laivai ketina aplenkti Sankt Peterburgo uostą ir Klaipėda jų gali sulaukti daugiau.

Tačiau baiminamasi, jog laivų uostamiestis gali ir nesulaukti dėl įtemptos saugumo situacijos regione.

„Dabar sunku pasakyti, kaip bus. Šiai dienai turime kitokią situaciją – kruizinės linijos atsisako Sankt Peterbugo uosto, keičia į kitus uostus. Mūsų laivų agentai turi dar daugiau užklausimų atvykti į Klaipėdą“, – BNS sakė Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Jos teigimu, dėl geopolitinės situacijos į uostamiestį atvyksiančių laivų sąrašas gali papilnėti, tačiau gali nutikti ir priešingai.

„Gali sąrašas papilnėti, bet įtakos turi ir šalyje įvesta nepaprastoji padėtis, tad gali būti visaip. Linijos teiraujasi, kas tai yra, kodėl ir ką tai reiškia, bet mes nuraminame. Mes ruošiamės sezonui, žiūrėsime kaip bus. Visi išsiilgę kruizinio laivo vaizdo mūsų uoste“, – sakė R. Savickienė.

Šiai dienai turime kitokią situaciją – kruizinės linijos atsisako Sankt Peterbugo uosto, keičia į kitus uostus.

Anot Klaipėdos uosto direkcijos generalinio direktoriaus Algio Latako, kol kas dėl karo Ukrainoje kruizinių laivų linijos planų neatšaukė.

„Indikacijų, kad dėl karo kruiziniai laivai nuspręstų neatplaukti į Klaipėdos uostą, neturime, sezonui ruošiamės. Yra remontuojamos kruizinio terminalo krantinės“, – BNS sakė A. Latakas.

Jo teigimu, į Klaipėdos uostą šiemet atplaukti yra užsiregistravę 59 kruiziniai laivai, 8 iš jų turėtų apsilankyti pirmą kartą.

„2022 metų kruizinių laivų sezonas turėtų startuoti balandžio 12 dieną. Tądien laukiamas 144 metrų ilgio su Bahamų vėliava plaukiojantis „Hamburg“ kruizinis laivas“, – teigė uosto vadovas.

Pernai dėl COVID-19 pandemijos į Klaipėdą buvo atplaukę kur kas mažiau nei įprastai – tik du kruiziniai laivai.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

na

nebent turistams rodys kaip atrodo isvogta valstybe

nrk

Puiku! Tikiuosi kad taip ir bus.Yra ka paziureti Klaipedoje. Jaukus senamiestis tik reikia apvalyti, apkopti. Nesvarbu kad nedidelis.. Turistai nuvezami ir i Palanga, Nida.

To ch cha....

Teisingai sakai,be ilgo rusisko b..io nėr ko ten žiūrėt ....ch...a
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS