Karšto vandens dar teks palaukti | Diena.lt

KARŠTO VANDENS DAR TEKS PALAUKTI

Į pietinės miesto dalies gyventojų būstus karštas vanduo pradės grįžti ketvirtadienį. Tikimasi, kad vakare patogumais galės džiaugtis didžioji dalis vartotojų.

Vykdo suplanuotus darbus

Patys šilumos trasų patikrinimai padidintu slėgiu buvo baigti vėlų antradienio vakarą. Tačiau atnaujinti šilumos tiekimo vartotojams nepradėta.

Įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris pasakojo, kad norima atlikti iš anksto suplanuotus darbus, kurie susiję su trasų rekonstrukcija, statomo daugiafunkcio sveikatingumo centro su baseinu pajungimu, katilinėje bus pakeistos sklendės.

„Darbai šiek tiek atitolina šilumos tiekimo atnaujinimą, tačiau norime juos padaryti tuo pačiu. Priešingu atveju vėliau reikėtų vėl nutraukti šilumos tiekimą. Kiltų nepatogumų vartotojams“, – tvirtino vadovas.

A.Smaguris trečiadienį vylėsi, kad po pietų jau bus pradėtos pildyti šilumos trasos, o per naktį bus pasiekta reikiama temperatūra.

Tada ketvirtadienį nuo ankstaus ryto šilumininkai pradės atnaujinti šilumos tiekimą gyvenamiesiems kvartalams. Manoma, kad vakare šiluma turėtų sugrįžti pas didžiąją dalį pietinės miesto dalies gyventojų.

Įtartinų vietų nedaug

Šiaurinėje miesto dalyje šilumos tiekimas vartotojoms buvo atnaujintas greičiau.

Karštas vanduo į kai kuriuos butus sugrįžo trečią dieną po atjungimo. Šioje miesto pusėje hidrauliniai trasų bandymai padidintu slėgiu buvo atliekami gegužės pradžioje.

„Pietinėje miesto dalyje kaip ir šiaurinėje, dabartiniais duomenimis, daug įtartinų vietų neturime. Esminis skirtumas tas, kad šiaurinėje miesto dalyje nebuvo planinių darbų. Dėl to šilumos tiekimas vartotojams atnaujintas greičiau“, – palygino vadovas.

A.Smaguris pasakojo, kad pietinėje miesto dalyje magistralinėse trasose pažeidimų neužfiksuota. Didesnių įtarimų kelia keli kvartalai Žvejybos uosto rajone.

„Kol kas sunku pasakyti, ar tai tikrai defektai. Viskas paaiškės, kai užpildysime sistemą ir pradėsime pajunginėti kvartalinius tinklus“, – tvirtino vadovas.

Investicijos duoda naudą

Dar keliose vietose yra maži nutekėjimai. Neabejojama, kad taip yra, nes prižiūrėtojai paliko atvirus drenažus dėl susidėvėjusių sistemos sklendžių.

„Visi defektai pasimatys užpildžius sistemą. Atvejai, kai prižiūrėtojai palieka atvirus drenažus, dažni. Taip siekiama apsaugoti namo įrenginius“, – aiškino vadovas.

Atradus defektus, šilumininkai skuba juos greičiau pašalinti. Siekiama, kad vartotojai pajustų kuo mažiau nepatogumų.

„Iki savaitgalio viską sutvarkysime“, – tvirtino vadovas.

A.Smaguris tvirtino, kad tiek pietinėje, tiek šiaurinėje miesto dalyje hidraulinių bandymų metu šiemet užfiksuota mažiau įtartinų vietų.

„Investicijos duoda savo. Žinoma, defektai gali pasirodyti ir ne iš karto. Seni tinklai susijudina ir vėliau išlenda bėdos“, – pasakojo vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS