Kauno gatvėje situacija nesikeičia: automobiliai statomi, kur papuola | Diena.lt

KAUNO GATVĖJE SITUACIJA NESIKEIČIA: AUTOMOBILIAI STATOMI, KUR PAPUOLA

Po to, kai duris Kauno gatvėje atvėrė policijos komisariatas, čia esančių daugiabučių gyventojai susidūrė su svetimais automobiliais perpildytų kiemų problema. Nors ją spręsti ir bandyta, kol kas situacija išlieka tokia, kokia buvo ir anksčiau.

Kiemai virto aikštelėmis

Kauno gatvės gyventojai tikina vis dar kenčiantys, tačiau jau pavargę nuo sumaišties, kuri kilo, kai jų kaimynystėje pradėjo veikti Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Klaipėdiečiai teigė, kad daug kasdien į komisariatą atvykstančių žmonių savo automobilius palieka greta esančių daugiabučių namų kiemuose.

Pasitaiko atvejų, kai dėl gausaus automobilio srauto mašinos nebeišsitenka įvažose, kurios tokiam aktyviam judėjimui nėra pritaikytos. Žmones pykdo ir periodiškai vis išmaurojami kiemai.

Tai, jog gyventojai dažnai skundžiasi komisariato lankytojų užimtais kiemais, patvirtino ir Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

„Skundų gauname tiek mes, tiek, kiek žinau, ir policijos komisariatas. Šiandien ši problema dar nėra išspręsta“, – patikino V.Valys.

Garažo statyti neskuba

Vis dėlto panašu, kad ir ateityje Kauno gatvės daugiabučių kiemuose situacija nepasikeis, nes čia būtini kompleksiniai sprendimai, o ne greitai įgyvendinami smulkūs pokyčiai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad į šią situaciją reikia žiūrėti keliais pjūviais.

Pasak jo, ši problema atsirado todėl, kad policija neturi daugiaaukščio garažo ir šios įstaigos darbuotojų automobiliai užima stovėjimo vietas, kuriose savo mašinas galėtų rikiuoti komisariato lankytojai.

Naujojo policijos pastato statytojai buvo įsipareigoję netoliese įkurdinti daugiaaukštę stovėjimo aikštelę.

„Tačiau jie to nedaro. Todėl visi jų klientai, o, kaip suprantu, ir kiti darbuotojai važiuoja į Kauno gatvės kiemus statyti savo automobilių. Nes lietuvis mėgsta, kai prie jo laiptinės stovi jo automobilis, tai ir atvažiavęs prie įstaigos nori pasistatyti prie durų“, – apibendrino L.Dūda.

Ženklų statyti neleido

Miesto ūkio departamento direktorius atkreipė dėmesį, kad miesto atstovai ketino pastatyti kelio ženklus, draudžiančius į kiemus įvažiuoti pašaliniams žmonėms, tačiau tokiems ketinimams kelią užkirto patys policijos atstovai.

„Jų argumentai yra paprasti – kurgi tada automobilius statys atvažiavę jų klientai?“ – prieštaravimų priežastį įvardijo L.Dūda.

Situaciją kiek švelninti bandyta ir miestui leidus automobilius rikiuoti vienoje gatvės juostoje.

Pripažįstama, kad nelaukiamų svečių Kauno gatvės gyventojams savo kiemuose pavyktų išvengti įsirengus užkardas, tačiau tokius įrenginius žmonės turėtų statytis savo lėšomis bei rūpintis jų eksploatavimu.

Į programas neįtraukė

Tiesa, šiuo metu iškilo klausimas ir dėl to, ar Kauno gatvės daugiabučių namų kiemai sulauks permainų, nors priklauso tikslinei teritorijai bei darbų tikisi pagal mieste vykstančią daugiabučių namų kiemų atnaujinimo programą.

Aiškėja, kad savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamentas į pirminius savo darbų sąrašus pokyčių Kauno gatvės kiemuose nėra įtraukęs.

Miesto ūkio departamento direktorius pripažino, kad šiuo metu situacija dėl Kauno gatvės daugiabučių namų kiemų yra sudėtinga, tačiau patikino, kad šis klausimas bus keliamas ir toliau – problemą bus bandoma spręsti.

„Reikia grįžti prie šio klausimo, nes sprendimai iki galo nėra priimti“, – patikino pašnekovas.

Vis dėlto neabejojama, kad pagrindinė Kauno gatvės daugiabučių namų gyventojams keliamų nepatogumų priežastis – į komisariatą atvykstančių žmonių automobiliai. Šią problemą pavyks išspręsti tik pastačius minėtą daugiaaukštį garažą.

„Mes negalėsime įrengti tiek vietų, kiek policijai į kiemus reikia sutalpinti automobilių. Detalieji planai mums neleis“, – neabejojo L.Dūda.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

deja

tai, kad nera kur statyti. niekas darydami ruskiu okupacijos metais negalvojo, kad tiek auto bus. REIKS MEDZIUS PJAUTI IR AIKSTELES DARYTI.

minde

tikra beda susidurem su tuo parkavimu kaip is vis buvo leidziama statyt toki objekta be parkavimo aiksteles? dar noriu prideti apie pasu satlo darbuotoju darba rasoma kad pietu pertrauka nuo 12 valandos kaip darbuotoja ka maciau savo akimis ir uzfiksavau telefone 11-45 sedi ir atvirai su didele grazinais nagucius kur dar galejo aptarnauti viena klienta

jerominas

liberolai duodami sutikimą statyti tokį gigantišką pastatą beveik be parkingo tikrai nesitikėjo (su brendžio dėžute ar be jos) jog gali kilti problemų dėl parkingo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS