Keičiama Pilies tilto kilnojimo trukmė | Diena.lt

KEIČIAMA PILIES TILTO KILNOJIMO TRUKMĖ

Savivaldybė informuoja, jog nuo šiandien trumpinamas Pilies tilto pakėlimo laikas. Dukart per parą keliamas tiltas upę laivams kaskart atvers trečdaliui valandos. Lig šiol ši laikas buvo dukart ilgesnis.

Šių metų balandį Klaipėdos savivaldybėje pasirašytas įsakymas, kad nuo gegužės iki spalio pabaigos Pilies tiltas bus pakeliamas du kartus per parą.

Darbo dienomis – nuo 6.20 iki 7 val. ir nuo 21 iki 21.40 val. Savaitgaliais tiltas keliamas 8 val. ir nuo 22.30 iki 23.10 val.

Nuo šiandien įsigalioja nauja tvarka, pagal kurią tilto pakėlimo laikas trumpinamas nuo 40 iki 20 minučių.

Tiltas bus keliamas pirmadieniais–penktadieniais – nuo 6.15 val. iki 6.35 val. ir nuo 21.00 val. iki 21.20 val. O šeštadieniais–sekmadieniais ir švenčių dienomis – nuo 8.00 val. iki 8.20 val., nuo 22.30 val. iki 22.50 val.

Kilnojant tiltą, buvo siekiama pritraukti burlaivių ir jachtų, kad jie, stovėdami tarp Biržos iki Pilies tiltų, puoštų miestą bei taptų atrakcija praeiviams.

Vienas tilto pakėlimas savivaldybei kainuoja 31 eurą.

Iki spalio pabaigos Pilies tiltas turėtų būti pakeltas 357 kartus. Ir tai miestui kainuos apie 11 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Gt

Nepatogu nei jachtom nei masinom. Ir dar neekonomiska tuo labiau. Reikia , priplauke, paskambino, operatorius pakele. Padaryt pakelimo grafika, esant poreikiui tarkim kas 3 val ar pan. Ir nelaikyt bele kiekta tilta pakelta. Dabar tai kosmosas kazkoks

Tam ak

Kolkas iplauke mano ziniom viena jahta per visa vasara. Ilgam prisiparkavo

Klaipėdietė

Tokius nesąmoningus sprendimus priėmusiems, reikėtų iš savo kišenės mokėti. Norai su galimybėmis turėtų susitikti. Kur ten plaukti jahtoms, koks judėjimas, juk Biržos tiltas nuleistas. Sprendimas kvailas per visą galvą. Užuojauta vairuotojams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS