Kelininkams – miesto valdžios priekaištai ir pirmosios baudos | Diena.lt

KELININKAMS – MIESTO VALDŽIOS PRIEKAIŠTAI IR PIRMOSIOS BAUDOS

Po pirmo gausesnio sniego gatvių valytojams savivaldybė pažėrė priekaištų. Teigiama, kad kelininkai nesusitvarkė su savo darbu. Jiems skirtos nuobaudos.

Situacija nebuvo gera

Naktį ir sekmadienio į pirmadienį uostamiestyje iškrito pirmasis gausesnis sniegas. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ryte jo danga siekė 8 centimetrus.

Toks pat jo kiekis buvo ir Šilutėje, Nidoje. Kelis kartus didesnė sniego danga buvo Laukuvoje – 18, Telšiuose – 30 centimetrų.

„Sniego nebuvo labai daug. Kadangi nebuvo stipraus vėjo, tai nepripustė. Antradienį prognozuojama šlapdriba, pereinanti į lietų. Prasidės pavasaris“, – tvirtino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys.

Pirmadienio rytą, kaip nuvalytos gatvės ir šaligatviai, vertino miesto savivaldybė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė kelininkų darbą įvertino prastai. Šaligatvių valytojų – šiek tiek geriau, bet pastabų yra ir jiems.

„Gatvių valytojai nesusitvarkė. Ypač prasta situacija buvo pietinėje miesto dalyje. Ryte buvo nuvalytos tik pagrindinės miesto gatvės ir tai, kaip papuola. Buvo atvejų, kai viena gatvės pusė nuvalyta, o kita ne. Apsisukimuose, įvažose buvo susikaupęs sniegas. Kritulių buvo, bet tikrai ne tiek daug“, – dėstė vedėja.

Sniegu užpylė perėjas

I.Šakalienė pabrėžė, kad kelininkams mokama už budėjimą tam, kad jie sureaguotų laiku ir pradėtų darbą. Jos manymu, šį kartą tai nebuvo padaryta.

„Kai kurios gatvės ryte buvo labai slidžios“, – tvirtino vedėja.

Anot I.Šakalienės, ryte buvo užfiksuoti nenuvalyta aikštelė Šiaurės rage, šaligatviai Naujojoje Uosto, S. Nėries, S. Šimkaus, Vilties gatvėse.

„Nebuvo viskas taip gerai, kaip tikėjomės“, – teigė vedėja.

Sniegu užpiltos ir kai kurios perėjos. Tarp jų esančios Liepų, Priestočio gatvėse, ties Atgimimo aikšte.

Vedėja tvirtino, kad penktadienį vyko pasitarimas su kelininkais. Jų prašyta, valant gatves neužversti, nuvalytų šaligatvių, tačiau tokių situacijų neišvengta.

„Lapkričio pabaigoje kelininkai be reikalo barstė gatves, kai oro temperatūra buvo apie 0, 1 laipsnis šalčio, gatvės buvo sausos ir jokios grėsmės nebuvo. Dabar kelininkų buvo aplaidūs.

Nebuvo organizacijos. Jie nesureagavo adekvačiai į susidariusią situaciją. Dirbti išvažiavo ne laiku. Neteisinga sakyti, kad savivaldybė kažko neleidžia“, – pabrėžė I.Šakalienė.

Kelininkams už aplaidų darbą bus skirtos sankcijos. Bauda už užfiksuotą vieną nenuvalytą atvejį siekia 400 litų. Nuobaudos bus skirtos ir šaligatvių valytojams.

„Su kelininkais kalbėjomės penktadienį. Žmonės turi nepatogumų dėl to, kad kažkas nesusitvarko su savo darbu“, – tvirtino vedėja.

Tikėjosi geresnio vaizdo

Pietinę miesto dalį nuo Baltijos prospekto prižiūrinčios įmonės vadovas Dainius Zokas teigė, jog pats nesupranta, kodėl ryte situacija mieste nebuvo gera.

„Tikėjomės geresnio rezultato. Pajėgos buvo išleistos didelės, medžiagų išpilta daug. Stengiamės, dirbome visą naktį, bet ryte situacija nebuvo gera. Ant gatvių buvo šlapia košė. Nežinau, kodėl taip gavosi. Tikėjausi visiškai kitokio vaizdo“, – komentavo vadovas.

Pasak jo, pietinę miesto dalį pradėta valyti sekmadienį 19 val. Dirbama buvo be sustojimo. Per naktį pietinė miesto dalis buvo tris kartus pabarstyta ir du kartus nuvalyta. Dirbo aštuonios mašinos.

D.Zokas svarstė, kad darbo rezultatui įtakos galėjo turėti kasmet prastėjanti važiuojamosios dalies būklė – susidariusios provėžos. Ypač nelygi yra pirma eismo juosta. Šilutės plente – ir antra.

„Nuo nelygių paviršių labais sunku nuvalyti sniegą. Jis patenka į provėžą ir neina išvalyti. Vėliau tos šlapios masės būna pilnas kelias. Aišku, tai niekam neįdomu. Ieškosime kitų darbo metodų. Gal daugiau bersime druskos“, – tvirtino vadovas.

Sauso asfalto nebus

Šiaurinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės generalinis direktorius Laimonas Žemaitis nesutiko su savivaldybės priekaištais.

„Tikrai negalime sakyti, kad nesusitvarkėme. Nebuvo nė vienos pagrindinės gatvės, kuri būtų neišvažiuojama. Tegul parodo tas prastas vietas. Nesusipratimų buvo dėl šalutinių gatvių, bet su pagrindinėmis viskas buvo gerai. Aišku, sauso asfalto nebus“, – dėstė vadovas.

Pasak L. Žemaičio, šiaurinė miesto dalis buvo nuvalyti ir paberta 3 kartus. Dirbo 8 mašinos.

„Tiek technikos pilnai pakako. Pirmas gausesnis sniego iškritimas visada būna sunkesnis. Vairuotojai taip pat būna nepripratę prie sudėtingesnių eismo sąlygų. Tačiau sakyti, kad nesusitvarkėme, negalima. Pats važinėju į darbą iš Klaipėdos rajono. Įvažiavus į miesto teritoriją eismo sąlygos buvo daug geresnės“, – pasakojo L.Žemaitis.

Šaligatvius prižiūrinčios įmonės vadovas Gediminas Valašinas pripažino, kad viena kita gatvelė galėjo būti nuvalyta vėliau. Šie darbai atliekami pagal eiliškumą – pirmiausia vietose, kur vaikšto daugiausia žmonių.

„Gyventojai įvertins, ar buvo slidu. Visų gatvelių iš karto nespėjome nuvalyti. Tai neįmanoma. Gal kažkur technika buvo sugedusi. Dirbome ir savaitgalį. Žinojome, kad snigs ir laukėme“, – teigė vadovas.

Šaligatvius valė 20 mechanizmų. Dirbo visos pajėgos.

GALERIJA

  • Kelininkams – miesto valdžios priekaištai ir pirmosios baudos
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

regioniniai keliai

daug geriau tvarkomi, negu miesto. Pirmadienio vakare grįžusi iš Panevėžio per Šiaulius, įvažiavusi į Klaipėdą pašiurpau nuo vaizdo.

to...

Klaipėdoje yra Joniškio gatvė?

klaipediietis

nieko naujo kiekvieni metai prasideda tuo paciu, savivaldybe bara kelininkus bet jiems pip..... o nuo nenuvalytu keliu nukencia zmones !!! susimastykite valdininkai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS