KIC ir savivaldybė pasirašė sutartį dėl Klaipėdos pašto rekonstrukcijos | Diena.lt

KIC IR SAVIVALDYBĖ PASIRAŠĖ SUTARTĮ DĖL KLAIPĖDOS PAŠTO REKONSTRUKCIJOS

  • 1

Kultūros infrastruktūros centro (KIC) ir Klaipėdos miesto savivaldybės vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl buvusio Klaipėdos pašto komplekso rekonstrukcijos, ketvirtadienį pranešė Kultūros ministerija.

Anot jos, buvusio pašto stoties statinių komplekse bus įrengtas F. W. Argelanderio mokslo ir meno centras.

Sutartį pasirašė KIC direktorius Šarūnas Šoblinskas ir Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos miesto savivaldybė įsipareigojo būsimajam F. W Argelanderio mokslo ir meno centrui senuosiuose pašto rūmuose skirti ne mažiau kaip 1,545 mln. eurų, iš kurių 1,165 mln. numatyta ekspozicijoms, 380,4 tūkst. eurų – baldams.

Sutartyje numatyta, kad KIC įgyvendins projektą, vykdys statytojo funkcijas, atstovaus santykiuose su Centrine projektų valdymo agentūra, teiks projekto įgyvendinimo planą finansavimui gauti.

Kultūros ministerijai skyrus finansavimą projektui, KIC sudarys projekto sutartį su administruojančiąja institucija.

Anot ministerijos, jau paskelbtas viešasis pirkimas, kuriuo bus įsigyjamos Klaipėdos pašto stoties statinių komplekso tvarkybos darbų, tvarkomųjų statybos darbų, paskirties keitimo į kultūros ir sklypo sutvarkymo projekto ir projekto vykdymo priežiūros paslaugos.

KIC taip pat organizuos ir vykdys objekto statybos darbų bei sklypo sutvarkymo rangos darbų viešąjį pirkimą, sudarys sutartis su tiekėjais.

Klaipėdos miesto savivaldybė dalyvaus objekto projektavimo projektinių pasiūlymų, techninio projekto vertinime, teiks pastabas ir pasiūlymus projektavimo metu.

Savivaldybė taip pat organizuos F. W. Argelanderio mokslo ir meno centro veiklos modelio ir ekspozicijų koncepcijos parengimą ir jos įgyvendinimą, atliks ekspozicinės įrangos ir baldų viešuosius pirkimus, pasirašys sutartis su viešuosius pirkimus laimėjusiais tiekėjais.

Įgyvendinus projektą, savivaldybė vykdys F. W. Argelanderio mokslo ir meno centro veiklą, užtikrins lankytojų pritraukimą, mokslo ir meno centro paslaugų viešinimą.

KIC įsipareigojo sudaryti projekto priežiūros komitetą iš savo, Klaipėdos miesto savivaldybės ir Kultūros ministerijos atstovų ir pateikti projekto įgyvendinimo planą finansavimui gauti.

Vyriausybės nutarimu Klaipėdos pašto kompleksas 2022 metų gegužę įrašytas į Valstybinės reikšmės istorijos, archeologijos ir kultūros objektų sąrašą.

Objektas tais pačiais metais perduotas valstybei. Ankstesnis jo valdytojas Lietuvos paštas už tai gavo 6 mln. eurų.

Neogotikos stiliaus Klaipėdos pašto pastatų kompleksą suprojektavo architektas Hermannas Shoede (Hermanas Šiodė), jis pastatytas 1893 metais.

Uostamiesčio centre esančiame pastate iki 2019 metų rudens veikė paštas. Dabar jis stovi tuščias ir apleistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na va,

užteko vieno Vaitkaus ir beviltiškas Karališko pašto klausimas pajudėjo..Gal pradėkim matuot sprendimų priėmimo sėkmę vaitkais o visišką žo pą - grėbliais?:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS