Kiemas Klaipėdoje virto greitkeliu | Diena.lt

KIEMAS KLAIPĖDOJE VIRTO GREITKELIU

Sujungus Naikupės ir Baltijos prospektą atnaujintu keliu, Baltijos prospekto 105, 107 ir 109 daugiabučių namų kiemas virto tarsi greitkeliu. Gyventojai prašo įrengti pėsčiųjų perėją, kad būtų užtikrintas didesnis saugumas.

Pėstieji jaučiasi nesaugūs

Kelią, kuris vedė nuo Naikupės gatvės prie Taikos pr. 68 pastato, kur įsikūrusi "Gilijos" pradinė mokykla ir vaikų globos namai "Rytas", apsispręsta atnaujinti ir pratęsti dėl lopšelio-darželio "Puriena" rekonstrukcijos.

Šioje įstaigoje atsirado daugiau vietų vaikams, todėl prognozuota, kad smarkiai išaugs transporto srautai. Tad siekta sujungti Naikupės gatvę su Baltijos prospektu.

Anksčiau šis kelias baigėsi akligatviu.

Atnaujinus kelią, išaugo transporto srautai ties Baltijos prospekto 105, 107 ir 109 daugiabučiais namais.

Gyventojai prašė, kad ties vienu iš namų būtų įrengta pėsčiųjų perėja ir greičio slopinimo kalneliai.

"Žmonių judėjimas čia yra didelis. Vaikai eina iš mokyklos, gyventojai –  į prekybos centrus, transporto srautai dideli. Reikia pėsčiųjų perėjos, kad būtų galima saugiai kirsti gatvę", – tvirtino "Olimpijos" seniūnaitis, vieno iš daugiabučių namų bendrijos pirmininkas Egidijus Vaitkevičius.

Klaipėdietis pabrėžė, kad kelyje, kur vyksta toks intensyvus eismas, būtina įrengti ir apšvietimą.

Važinėja dideliu greičiu

Vienas gyventojas pasakojo, kad anksčiau kelias, vedantis iš aikštelės, buvo visiškai ramus. Važiuodavo vos viena kita mašina.

Dabar automobiliai zuja vienas po kito.

"Baisu vaiką išleisti vieną į parduotuvę. Anksčiau tokių dalykų nebuvo. Be to, automobiliai tokiais greičiais čia važinėja. Ypač vakarais. Pėstiesiems tikrai nesaugu", – teigė gyventojas.

Saugaus eismo komisijos nariai stebėjosi, kodėl šis kelias nebuvo sutvarkytas kartu su vedančiu į atnaujintą lopšelį-darželį "Puriena".

"Vieną sutvarkė, o kito – ne", – tvirtino nariai.

Reikia ne tik įrengti perėją

Pabrėžta, kad būtina įrengti ne tik pėsčiųjų perėją ir greičio slopinimo kalnelį, bet ir šaligatvius, apšvietimą.

Kada galėtų startuoti tokie darbai?

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tikino, kad kitiems metams nėra numatyta tam lėšų.

"Geriausiu atveju, jei būtų sutaupyta lėšų, antroje metų pusėje galėtume pradėti rengti projektą", – komentavo direktorius.

Komisijos nariai pabrėžė, kad būtina imtis operatyvesnių veiksmų. Tad kol kas apsispręsta dėl pėsčiųjų perėjos ir greičio slopinimo kalnelių įrengimo.

"Tegul niekas neįsižeidžia, bet tokiuose šunkeliuose kalnelius galima rengti be problemų. Blogai, kai jie montuojami magistralinėse gatvėse", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

GALERIJA

  • Kastytis Macijauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Liberalas

Liberalai visada viską patys žino kaip reikia daryti, komentarai yra nebrasmiai

Vardas

Palakstyti gi smagu. Reikėtų ir Kaune pagaliau paleisti pravažiavimą iš Baltijos į Baltų gatvę - pravažiavimo užtvėrimas dar sovietinis reliktas.

mama

na, tik kalnelių ir trūksta, ir taip visi kas atvyksta juokiasi iš klaipėdėlės dėl tų išsigimusių slopintuvų. randa kieno nors skundą, po to ką bepridirbs, sakys, kad atsižvelgia į pageidavimus. ir dar komisiją suburs, paskaičiuos, paskirs lėšų, po to ataskaitas rinks.. kaip sovietų laikais- vos ne penkmečiui šitiek žmonių darbu aprūpins.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS