Iš kiemų išnyks atliekų konteineriai | Diena.lt

IŠ KIEMŲ IŠNYKS ATLIEKŲ KONTEINERIAI

Pietinėje miesto dalyje jau šiemet ketinama po žeme sukišti šiukšlių konteinerius – ir skirtuosius mišrioms komunalinėms, ir rūšiuotoms atliekoms. Kol kas numatoma įrengti dešimt tokių požeminių konteinerių aikštelių, o iš viso jų mieste planuojama 200.

Anot Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Daivos Berankienės, jau yra parengta 50 požeminių aikštelių, numatytų pietinėje miesto dalyje, techninių projektų.

Tačiau šiemet miesto biudžete skirta 350 tūkst. litų tokių aikštelių įrengimui, o viena jų vidutiniškai kainuoja apie 35 tūkst. litų.

„Vadinasi, šiemet tikimės įrengti 10 požeminių atliekų konteinerių aikštelių. Pradėsime nuo Baltijos prospekto ir eisime Smiltelės gatvės link. Ši teritorija pasirinkta dėl gyventojų koncentracijos“, – apytikslią vietą, kur po žeme bus sukišti konteineriai, įvardijo D.Berankienė.

p>Numatyta, kad vienoje aikštelėje po žeme bus pakišti du konteineriai mišrioms atliekoms ir trys šiukšlių rūšiavimui.

Šiuo metu požeminės atliekų konteinerių aikštelės įrengtos septyniose miesto vietose. Jas įrengė skirtingi požeminių konteinerių gamintojai, miesto valdžiai siekiantys įrodyti, kad jų gaminiai yra geriausi.

„Esame atlikę gyventojų apklausą, kurie požeminiai konteineriai geriausi, ir aiškaus lyderio nėra. Be to, tik per viešąjį konkursą paaiškės, kuri bendrovė įrenginės požeminių atliekų konteinerių aikšteles“, – pabrėžė D.Berankienė.

Ji tvirtino, kad pinigai aikštelėms įrengti, nors ir iš miesto biudžeto, yra tikslinės lėšos – žmonių sumokėta rinkliava už atliekų išvežimą ir tvarkymą.

Miesto strateginiame plane iki 2020 metų numatyta visus atliekų konteinerius sukišti po žeme. Šiam tikslui pasiekti mieste reikėtų įrengti apie 200 požeminių konteinerių aikštelių, o tai kainuotų apie 7 mln. litų.

„Mūsų siekiamybė įrenginėjant tokias aikšteles – ištraukti atliekų konteinerius iš daugiabučių namų kiemų. Gal žmonėms ir reikės paėjėti tolėliau išmesti šiukšlių, tačiau jie nebesiskųs, kad po langais smirda, o musės veržiasi į butus“, – teigė Aplinkos kokybės skyriaus vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)