Kiemuose – karas dėl vietos automobiliams: kai kurie sulauks pokyčių | Diena.lt

KIEMUOSE – KARAS DĖL VIETOS AUTOMOBILIAMS: KAI KURIE SULAUKS POKYČIŲ

Mašinomis užgrūstos daugiabučių namų aikštelės į neviltį varo pietinės miesto dalies gyventojus. Dėl kiemuose vyraujančio chaoso žmonės skundais atakuoja Klaipėdos savivaldybę.

Surašė apie 20 protokolų

Pasak gyventojų, itin prasta situacija – I. Simonaitytės, Kauno, Laukininkų gatvių kiemuose.

Čia mašinos paliekamos ir ant naujai suremontuotų ar senų suklypusių šaligatvių, ir ant vejos.

Įžūlių vairuotojų I. Simonaitytės gatvėje neapsikentę klaipėdiečiai ėmė fotografuoti pažeidėjus šalia 30-ojo, 32-ojo daugiabučių namų ir siųsti nuotraukas miesto valdžios atstovams.

Auginame vaikus ir turime leisti pinigus baudoms, nes negalime pastatyti automobilio prie namų.

Anot Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiojo specialisto Gintaro Lasicko, minėti adresai įtraukti į Viešosios tvarkos skyriaus periodinių patikrinimų planus, jų metu vairuotojams, pažeidusiems Kelių eismo taisyklių reikalavimus, taikomos administracinio poveikio priemonės.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovo Sauliaus Valiulio pateiktais duomenimis, vien per kelias pirmąsias šių metų dienas specialistai I. Simonaitytės gatvėje surašė apie 20 protokolų.

Problemos – kasdienės

Skundžiamasi ir Laukininkų g. 50-ojo namo kiemu, kuriame dėl vietos trūkumo gyventojams neįmanoma pastatyti automobilio.

"Todėl esame priversti palikti mašinas šalia įsikūrusios mokyklos kieme. Sargas iškvietė policiją, pareigūnai skyrė baudas. Tokia situacija – absurdiška. Auginame vaikus ir turime leisti pinigus baudoms, nes negalime pastatyti automobilio prie namų", – piktinosi žmonės.

Su panašiomis problemomis kasdien susiduria ir Kauno gatvės gyventojai.

Šie nepasitenkinimas netvarka reiškiamas 31-ojo, 37-ojo, 39-ojo daugiabučių kiemuose. Esą tapo nebeaišku, kur prasideda ir baigiasi važiuojami kelio dalis, o kur – pėsčiųjų takas, šis nuolat užstatomas mašinomis.

S. Valiulio žodžiais, situacija kontrolieriams žinoma. Vairuotojai drausminami baudomis, kurių šiemet jau spėjo surinkti nemenką kraitį.

Vaizdas: Kauno gatvės daugiabučių kiemai išties atrodo nekaip – mašinos čia paliekamos bet kur. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Privalu laikytis taisyklių

Tiesa, artėjančiais metais Klaipėdos savivaldybė Kauno g. 31, 39 kiemų teritorijose žada pokyčių.

Jos yra įtrauktos į 2020–2022 m. Daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo priemonių planą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, šiemet numatoma pirkti projektavimo darbus.

Kauno g. 37 suformuotas sklypas, kurio dalis nuosavybės teise priklauso privatiems asmenims, dalis išnuomota bendrovei.

Tačiau Laukininkų g. 50-ojo namo kiemo minėtoje programoje nėra, nes iki šiol nebuvo pateiktas prašymas. Dabar šis adresas įrašytas į prašymus pateikusių namų sąrašus.

Kontrolieriai primena, kad vairuotojai kiemuose privalo laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Už ne vietoje paliktą automobilį pažeidėjai drausminami administracinėmis nuobaudomis.

Sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Pirmą kartą pažeidėjui skiriama 15 eurų bauda.

GALERIJA

  • Kiemuose – karas dėl vietos automobiliams: kai kurie sulauks pokyčių
  • Kiemuose – karas dėl vietos automobiliams: kai kurie sulauks pokyčių
  • Kiemuose – karas dėl vietos automobiliams: kai kurie sulauks pokyčių
  • Kiemuose – karas dėl vietos automobiliams: kai kurie sulauks pokyčių
  • Kiemuose – karas dėl vietos automobiliams: kai kurie sulauks pokyčių
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Aivaras

Tų mašinų, gyventojai nepakabins ant debesies. Pirma įrenkite aikšteles joms statyti o tada imkite baust o ne atvirkščiai.Reikia bausti tų mašinų savininkus,kurie ištisus metus laiko užėmę vietą ,niekur su mašina nevažiuoja , net padangos be oro.O šiaip jau seniausiai reikėjo spręsti tą problemą, tik kažkodėl tiems sprendėjams ateina tik viena išganinga mintis-bausti.

Skeptikas

Problema tik aštrės - jai sprendimo nėra. Galima panaikinti žalias zonas, vis tiek statys ant šaligatvių, žaidimų aikštelėse, po stovais skalbiniams, įvažiuos į močiučių jurginų-rūtų darželius ir dar bibikur paliks savo golfiukus (langai niaukti, byta bagažinėj). Todėl, kad kiekvienas nori pasistatyti mašiną, kuo arčiau savo buto. Galėtų, tai ir į laiptinę įvažiuotų - gaila, durys per siauros. Juk kalbama ne apie vieną mašiną šeimai. Kiek suaugusių žmonių šeimoje - tiek automobilių. Ir teisingai čia buvo parašyta senbezdos su kepka laiko savo VW Satana surūdijusį kaip vinį, kad dukart per metus nuvažiuotų į sodną Dituvoj ir ant kapų per lapkričio 1.

Savam , gal padėkok merui ir

buvusioms liberalioms miesto tarybos galvoms , kuriios pastatė naują policijos pastatą su min auto aikštele ? Kurioje netelpa nei dirbančių nei atvažiuojančių į policiją auto ? Čia matyt toks mero rūpestis klaipėdiečių gerbūviu ? ))) Galvokime ką renkame ? Žiūrėkime ką padarė dėl miestiečių ar nors ką ruošiasi daryti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS