Klaipėda netrukus kvies į Kadetų mokyklą | Diena.lt

KLAIPĖDA NETRUKUS KVIES Į KADETŲ MOKYKLĄ

  • 8

Ateinančių metų rugsėjį Klaipėdoje duris atvers Kadetų mokykla. Šiandien, spalio 17 d., posėdžiavusi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegija pritarė, kad Kadetų mokykla būtų kuriama Ievos Simonaitytės mokyklos pagrindu. Planuojama, kad iš pradžių čia būtų formuojamos 5-8 kadetų klasės, o vėliau prisidėtų ir vyresnės.

Kadetų mokyklos steigimas yra numatytas Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos plane. Dėl šios idėjos įgyvendinimo pastaruosius metus vyko intensyvios diskusijos su Švietimo ir mokslo ministerija,  jūrine bendruomene. Galiausiai apsispręsta, kad steigėjo vaidmens imasi savivaldybė, parengta ir ministerijai pateikta jūrų kadetų ugdymo samprata, o šiandien pritarta ir Kadetų mokyklos steigimo būdui.

„Šiandien iš esmės uždegama žalia šviesa ir duodamas laibai aiškus startas dirbti konkrečia kryptimi konkretaus tikslo vardan. Visi turime suvokti, kad šituo keliu jau einame nebesustodami ir nebeklupčiodami, bet įgyvendindami, visas, kiek reikalinga, procedūras, o žmogiškieji, akademiniai ar finansiniai resursai kurioje nors stadijoje nebeturi tapti tam tikru trikdžiu ar problema. Pasirengimas Kadetų mokyklos steigimui buvo ilgas ir labai vingiuotas kelias – dėl šios idėjos įgyvendinimo ne kartą teko diskutuoti tiek su ministerijos atstovais, tiek su kaimyninėmis savivaldybėmis. Galų gale, manau, rastas gal ir ne idealus, bet tikrai optimalus sprendimas“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kuriant Kadetų mokyklą I. Simonaitytės mokyklos pagrindu, planuojama pertvarkyti šios įstaigos vidaus struktūrą bei pakeisti ugdymo turinį, o dabar veikiančias jaunimo klases iškelti į Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos pastatą kaip Jaunimo skyrių. I. Simonaitytės mokykla kaip pagrindas Kadetų mokyklos kūrimui pasirinkta dėl to, kad jaunimo klasėse mokinių skaičius mažėja, jų perkėlimas į suaugusiųjų gimnaziją, kurioje mokinių skaičius taip pat mažėja, vyktų net ir nekuriant Kadetų mokyklos.

Iki 2019 metų rugsėjo, kada jau turi veikti Kadetų mokykla, būtina ne tik atlikti tokios įstaigos kūrimui reikalingas procedūras, bet ir išspręsti patalpų klausimą. Viena iš galimybių – Kadetų mokyklos įsikūrimas dabartinėse Ievos Simonaitytės mokyklos patalpose, tačiau svarstomi ir kiti variantai.

Kadetų mokykla – tai mokykla, kurioje pagrindinio ir vidurinio ugdymo turinys būtų papildomas jūreivystės, laivybos ir karybos pagrindų ugdymo programa. Pagrindinis Kadetų mokyklos ugdymo tikslas – formuoti mokinių jūrinį mentalitetą, ugdant patriotišką Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, pilietį, puoselėjantį jūrines tradicijas ir jūreivystės istoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Mariachotkė nesiskundžia

bet jeigu jau reformuojat tai padidinkite jiems finansavimą.Teko užeiti tai taip spartietiškai gyvena..Švaru tvarkinga bet viskas labai nunaudota.Matosi kad niekas nieko neinvestuoja..Arba gal investuoja bet kaip ligoninėse Kažkas pasiima.Ne truputį, bet viską.Reikia audito, atestacijų ir rimto pasižiūrėjimo.//Nu nelygis Europos viduryje laikyti tokią plikbajorišką, bet labai reikalingą Lietuvos ateičiai mokymo įstaigą

Semiaai reikėjo

Žmogus su uniforma ir valstybės vėliava antsiuve - tai ne žmogus su suplyšusiais džinsais, kapišonu ir žole kišenėje.....

tas viskas turi

būti, kad ne žūti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS