Klaipėda parėmė sportininkus: iš viso padalinta per 50 tūkst. eurų | Diena.lt

KLAIPĖDA PARĖMĖ SPORTININKUS: IŠ VISO PADALINTA PER 50 TŪKST. EURŲ

Klaipėdos savivaldybė ir šiemet perspektyviems uostamiesčio sportininkams skyrė stipendijas. Iš viso padalyta per 50 tūkst. eurų. Stipendijos paskirtos 27 sportininkams, pasiekusiems geriausių rezultatų.

Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė patvirtino, kad šios stipendijos buvo išmokėtos dviem mokėjimais.

"Pirmąjį kartą mokėjome šį pavasarį. Bet paaiškėjo, kad stipendijų reikia didesniam skaičiui sportininkų, nes atitikusiųjų visus kriterijus buvo daugiau, tačiau mūsų Kūno kultūros ir sporto plėtros programoje pritrūko lėšų. Tada teikėme prašymą papildomam finansavimui, miesto taryba pritarė, ir dabar jau baigiame išmokėti stipendijas likusiems sportininkams", – teigė R.Rumšienė.

Stipendijos skirtos už praėjusių metų arba už prieš dvejus metus geriausią sportininko pasiektą rezultatą.

Sportininkų stipendijoms iš miesto biudžeto šiemet iš viso skirta beveik 54 tūkst. eurų.

Miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu stipendijos paskirtos 27 sportininkams, kurie pasiekė geriausių rezultatų lauko tenise, imtynėse, lengvojoje ir sunkiojoje atletikoje, irklavime, badmintone, bėgime, meninėje gimnastikoje ir bokse.

Didžiausios stipendijos – daugiau nei po 5 tūkst. eurų – skirtos uostamiestį pasaulyje garsinantiems lauko teniso atstovui Edui Butvilui ir paralimpinio irklavimo atstovui Augustui Navickui.

Trims sportininkams skirta po 3 840 eurų, likusiems – po 1 440 eurų.

Pernai skiriant stipendijas sportininkams neišvengta skandalo, kai paaiškėjo, kad keli jų įsivėlė į dopingo istorijas.

Tada jaunuoliai turėjo stipendijas grąžinti atgal į biudžetą.

Šiemet tokių dalykų tikimasi išvengti.

"Pirmiausia sportininkai, teikdami paraišką, garantuoja, kad nesusiję su dopingu, bet mes irgi dar patikriname", – paaiškino Sporto skyriaus vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS