Klaipėda: perėjos dingo, kalneliai liko | Diena.lt

KLAIPĖDA: PERĖJOS DINGO, KALNELIAI LIKO

Nors dalis pėsčiųjų perėjų mieste buvo panaikinta, prie jų įrengti greičio slopinimo kalneliai dar liko. Uostamiesčio valdžia tvirtino, kad įrenginiai bus išmontuoti artimiausiu metu.

Nors dalis pėsčiųjų perėjų mieste buvo panaikinta, prie jų įrengti greičio slopinimo kalneliai dar liko. Uostamiesčio valdžia tvirtino, kad įrenginiai bus išmontuoti artimiausiu metu.

Naujojo Sodo gatvėje pašalintos dvi pėsčiųjų perėjos. Prie vienos iš jų ir buvo įrengti greičio slopinimo kalneliai. Darbininkai dvi dienas šalino pastarąją, tačiau įrenginiai dar nėra išmontuoti.

"Panaikinsime ir greičio slopinimo kalnelius. Negalime visko padaryti iš karto. Rangovai yra įspėti, kad reikės išmontuoti kalnelius. Tačiau viskam reikia laiko. Jie patys susidėlioja, kokius darbus ir kada atliks", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vadovo teigimu, tik prie vienos iš pėsčiųjų perėjų, esančių naikintinų sąraše, buvo įrengti greičio slopinimo kalneliai.

"Likę kalneliai nieko blogo nedaro, net ir panaikinus pėsčiųjų perėją. Vairuotojams šie įrenginiai didelių nepatogumų nesukelia. Ateis laikas, ir juos išmontuosime", – komentavo direktorius.

Pasak L.Dūdos, dalį pėsčiųjų perėjų nuvalyti nėra paprasta: "Matyt, buvo labai gerai nupieštos. Jos padengtos specialia medžiaga, kuri yra labai patvari. Jei perėjos būtų pažymėtos dažais, nuvalyti būtų kur kas paprasčiau".

Nors pėsčiųjų perėjos jau panaikintos, tiek pėstieji, tiek vairuotojai prie pokyčių dar nepriprato. Vieni eina per dingusias perėjas, kiti sustoja.

L.Dūda dar kartą pabrėžė, kad žmonės daugumoje vietų, kur bus panaikintos pėsčiųjų perėjos, galės kirsti gatvę. Ten liks perėjimai. Pėstieji tik neturės pirmumo teisės prieš automobilius.

Vis dėlto kai kuriose vietose žmonėms bus draudžiama eiti per gatvę. Viena tokių – Naujojoje Uosto gatvėje ties Danės gatve. Kad čia žmonės nekirstų arterijos, bus pastatyta tvorelė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

klaipedietis

Dirbu ir dienomis ir naktimis. Ir mokesčius moku,o tie liaudies linksmintojai tuos pinigus drabsto kur tik nori. Pats ,greičiausiai,irgi to pačio lovio srebi rieškučiomis neuždirbtas babkes. Darbo filosofija paprasta-apsiėmei darbą-padaryk. O čia gaunasi taip,-konkursą laimėjau (kyšiai viską gali),ir melžiu miestelėnų suneštus turtus nekontroliuojamas. Patkėk,žinau kaip tai daroma.

Klaipėdiečiui

Ko čia putojiesi? Tas perėjas prieš dieną nuskuto, palaukt negali dar dienos? Metų metus per tuos kalnelius važinėjai, o dabar jie tau užpakalį tarkuoja? O dėl darbo naktį - pats dirbk naktį, galėsi dieną miegoti, jokie kamščiai bus nebaisūs. Dirbsi? Tai ko kitiems siūlai?

Klaipėdietis

"Jie patys susidėlioja, kokius darbus ir kada atliks", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda." Tai nachrien ta valdininkų armija realinga ? Kyšiams imti? Visiškas absurdas,kai paslaugos pirkėjas nekontroliuoja rezultato. Ko norėti,-meras muzikantas,parankinis dūda. Todėl kelininkai gali piko metu atsistoti skersai kelio iš užkimšt eimą. Tipo "dirba" . Mero komanda irgi antrina:viskas miestelėnų labui. Jei dirbtų vakarais ir naktimis ar savaitgaliais,nesukeltų nepatogumų,bet tuomet ir dūdorius neturėtų eilinio argumento pasigirti "dirbąs". NONSENSAS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS