Klaipėda po karantino: gyvenimas grįžta į savo vėžes | Diena.lt

KLAIPĖDA PO KARANTINO: GYVENIMAS GRĮŽTA Į SAVO VĖŽES

Klaipėda ima atsitiesti po karantino. Visos savivaldybės institucijos jau dirba ir priima interesantus, o pirmojo kruizinio lainerio mieste tikimasi sulaukti liepos 12 d. Tai paaiškėjo vakarykščiame miesto Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje.

Nors Ekstremalių situacijų komisija vakar vis dar posėdžiavo nuotoliniu būdu, visos miesto įstaigos jau dirba įprastu ritmu ir priima gyventojus.

Į Civilinės metrikacijos ir registracijos skyrių galima užsukti be išankstinės registracijos, taip pat – į paramos centrus.

Savivaldybės administracijoje interesantų srautas kol kas dar ribojamas, vienu metu priimami 4–5 žmonės. Pasirūpinama, kad jie dėvėtų kaukes.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba visiškai atnaujino darbą, interesantai priimami, laikantis rekomendacijų.

Pasibaigus karantinui, tikrinamos viešosios prekybos įmonės. Teigiama, kad ir esant ekstremaliai situacijai gaunama nemažai skundų, todėl patikrinimai vyksta intensyviai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas pasidžiaugė klaipėdiečių sąmoningumu per karantiną. Anot jo, nuo pačių žmonių labai priklausė ligos plitimas mieste.

"Faktas tas, kad virusas gali grįžti, nes ir šiandien jis nėra dingęs. Pasibaigęs karantinas nereiškia, kad virusas kažkur pabėgo", – posėdyje kalbėjo R.Grigaliūnas.

Komisijos narius domino ir uosto veikla, nes tikėtina, kad būtent jūros keliu per Klaipėdos uostą gali būti įvežamas ir plisti koronaviruso užkratas.

Informuota, kad nuo sausio 1 d. į Klaipėdos uostą atvyko 2 574 laivai. Iš uosto darbuotojų COVID-19 per tą laiką sirgo du žmonės.

Uosto direkcijos darbuotojai per karantiną dirbo nuotoliniu būdu, nuo birželio 17 d. visi grįžo į darbą.

Uosto atstovai patikslino, kad į Klaipėdą šiais metais turėjo atplaukti 66 kruiziniai laivai, tačiau 47 jau atšaukė atvykimą.

Pirmojo keleivinio lainerio miestas turėtų sulaukti liepos 12 d. Liepą į Klaipėdą planuoja atplaukti trys laivai, vienas jų užregistruotas praėjusią savaitę.

"Sėkmingai užbaigėme karantiną, sėkmingai įveiksime ir ekstremalią situaciją. Džiugu, kad sugrįžtame į savo įprastą gyvenimą", – reziumavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremalių situacijų komisijos vadovas Gintaras Neniškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,Vilniuje irgi VISKAS NORMALIZUOJASI...,

kaTIKTAI grizau is PREKYBOS CENTRO del ATSARGOS buvau uzSIDEJES APSAUGINE KAUKE,bet DAUGELIS jau buvo be JU... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS