Klaipėda pradėjo skiepyti 45-erių ir vyresnius gyventojus | Diena.lt

KLAIPĖDA PRADĖJO SKIEPYTI 45-ERIŲ IR VYRESNIUS GYVENTOJUS

  • 0

Klaipėdos miesto savivaldybė pirmadienį pranešė nuo COVID-19 pradėjusi skiepyti 45-erių ir vyresnius gyventojus.

„Įvertinę turimus vakcinos kiekius, leidžiamės pagal amžiaus grupes žemyn ir kviečiame visus, kuriems jau yra sukakę 45-eri, registruotis skiepui. Nenorime laikyti nepanaudotų vakcinų ir siekiame, kad vakcinavimo procesas judėtų kuo greičiau“, – pranešime teigė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

„Privalome lanksčiai, bet tuo pačiu ir atsakingai vertinti bei įgyvendinti visas galimybes, siekiant, kad neliktų nepanaudotų vakcinų – tai visų mūsų bendras tikslas. Vakcina sandėlyje nuo susirgimo neapsaugos, todėl kviečiame aktyviai naudotis vis augančiomis galimybėmis pasiskiepyti“, – teigė jis.

45-erių ir vyresni gyventojai jau gali registruotis skiepui elektroninėje registracijos sistemoje vakcinavimasklaipedoje.lt, toliau taip pat kviečiami registruotis ir visi vyresnių amžiaus grupių gyventojai bei gyventojai, sergantys lėtinėmis ligomis.

„Tai reiškia, kad registruotis gali tiek 45-erių, tiek 90 metų ir daugiau sulaukę gyventojai. Senjorus taip pat kviečiame dar kartą apsvarstyti galimybę skiepytis – visų mielai laukiame“, – pranešime sakė savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Registruojantis sistemoje, matomos turimos vakcinos rūšys, sudaroma galimybė pasirinkti iš siūlomų variantų. Tuos gyventojus, kurie neturi galimybių registruotis internetu, užregistruoti gali jų artimieji, kaimynai ar pažįstami – prisijungimas vyksta per elektroninius valdžios vartus (prieinama per elektroninę bankininkystę), prisijungus reikia nurodyti registruojamo gyventojo asmens kodą, kontaktinius duomenis.

V. Grubliauskas praėjusią savaitę BNS teigė, kad sparčiau vykdyti COVID-19 vakcinaciją trukdo tai, kad miestas laikosi centrinės valdžios nustatytų skiepijimo prioritetų taisyklių ir nemėgina gudrauti.

Vakcinavimo ypatumus Klaipėdoje penktadienį su miesto vadovybe aptarė ir premjerė Ingrida Šimonytė, tuo metu viešėjusi vakarų Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS