Klaipėda šią savaitę planuoja gyvas eiles prioritetinėms grupėms, skiepyti nuo 55-erių | Diena.lt

KLAIPĖDA ŠIĄ SAVAITĘ PLANUOJA GYVAS EILES PRIORITETINĖMS GRUPĖMS, SKIEPYTI NUO 55-ERIŲ

Klaipėdos miestas šią savaitę planuoja leistis prioriteto eilėje žemyn ir pradėti skiepyti vyresnius nei 55-erių gyventojus, taip pat organizuoti gyvas eiles prioritetinių grupių atstovams.

„Suskaičiavus paskutinius šio ryto duomenis ir tai, kas buvo likę iš praėjusios savaitės likę, šiuo metu Klaipėdoje yra apie 7,7 tūkst. vakcinų. Iš jų didesnioji pusė, netoli 4 tūkst., yra skirta revakcinacijai“, – BNS pirmadienį sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Vis dėlto, pasak jo, kol kas yra gautos „ne pačios populiariausios“ vakcinos – „Moderna“ ir „AstraZeneca“, todėl susidomėjimas gali būti mažesnis. Pasak mero, tikimasi šias vakcinas sunaudoti per šią ir kitos savaitės pradžią.

„Trečiadienį – ketvirtadienį turbūt bus vėl paleistos gyvos eilės, šią savaitę galbūt, jeigu matysime aktyvumą mažą, nuo trečiadienio nuleisime prioritetą į 55+, vertinant tą situaciją“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Pasak jo, kol kas didžiausią susidomėjimą skiepytis rodo prekybininkai, taip pat kviečiami senjorai, svarbias funkcijas atliekantys darbuotojai.

„Skųstis, kad negauname, bent jau Klaipėdoje šiai dienai tikrai nesiskundžiame, kaip tik žiūrime, kaip viską kaip įmanoma greičiau vakcinuotume“, – sakė meras.

Statistikos departamento duomenimis, Klaipėdoje bent viena vakcinos doze paskiepyta 20,5 proc. gyventojų. Šalies vidurkis siekia 24,7 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pensininkė

jei jau gyva eilė tai kam tos grupės nustatytos tegul skiepijasi kas greitesnis prie skiepo, kaip prie duonos

tam Pajacai

Ar tik nebūsi Naisių vatnykas ar fufaikinis?

Pajacai

Labai leti tempai Lietuvoje. Baisu net pagalvoti kokia netvarka visur.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS