Klaipėda solidarizuojasi: apšvies pastatus Baltarusijos vėliavos spalvomis | Diena.lt

KLAIPĖDA SOLIDARIZUOJASI: APŠVIES PASTATUS BALTARUSIJOS VĖLIAVOS SPALVOMIS

  • 8

Klaipėda prisijungia prie pasaulinės solidarumo akcijos, skirtos palaikyti Baltarusijos žmonių kovą už demokratiją savo šalyje.

Baltarusijoje jau antrą savaitę vyksta masiniai taikių gyventojų protestai, kuriuos smurtu malšina valdžios pajėgos.

Akcijos, pavadintos #BelarusWatch, rengėjai – Ukrainos organizacijos „EuromaidanSOS“ savanoriai. Jie buria žmones iš viso pasaulio siekdami sustabdyti smurtą, prievartą ir žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje.

Akcijos idėja – visuose dalyvaujančiuose miestuose rugpjūčio 26-ąją organizuoti viešus renginius ir taip parodyti solidarumą su baltarusių tauta.

26 diena, anot organizatorių, pasirinkta neatsitiktinai – ji simbolizuoja 26 metus trunkantį diktatorišką Aliaksandro Lukašenkos valdymą, kurio pabaigos siekia protestuotojai Minske ir kituose šalies miestuose.

Klaipėdoje trečiadienį, akcijos dieną, 20 val. Klaipėdos miesto savivaldybės pastatų fasadai Danės g. 17 ir Liepų g. 11 nušvis trimis istorinės baltarusių vėliavos spalvomis. Tuo pat metu panašios akcijos vyks JAV, Ukrainoje, Italijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Slovėnijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Latvijoje.

Prisidėti prie būrio didžiųjų pasaulio miestų ir surengti akciją Klaipėdoje jos iniciatorių Aidą Kaveckį paskatino pažintis su organizacijos „EuromaidanSOS“ savanore Anastasiya Dyakova.

Gimusi Minske, bet prieš 12 metų išvykusi iš gimtosios šalies, dabar 30-metė Aanastasiya kartu su bendraminčiais siekia atkreipti pasaulio dėmesį į tai, kas vyksta Baltarusijoje ir sutelkti pastangas kovai už žmogaus teises ir demokratiją šalyje.

„Anastasiya yra jaunosios kartos atstovė. Ši karta įkvėpė protestus Baltarusijoje, ji pasieks tų permainų, kurių trokšta baltarusių tauta. Labai svarbu, kad žmonės, kurie dabar mušami, grūdami į kalėjimus ir gąsdinami, žinotų, kad mes juos palaikome. Džiaugiuosi, kad Klaipėdos miesto savivaldybė be įkalbinėjimų sutiko prisidėti prie šios gražios tarptautinės iniciatyvos“, – sako A. Kaveckis.

Daugiau apie pasaulinę #BelarusWatch kampaniją galima sužinoti čia:

Socialiniame tinkle „Facebook“: https://www.facebook.com/EvromaidanSOS/.

Socialiniame tinkle „Twitter“: https://twitter.com/sosmaydan.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Absurdas

Savo miestą pradžiai gelbėkite nuo merdėjimo, korupcijos ir bedarbystės! Kas čia vyksta?

Akcija

panašios akcijos vyks JAV, Ukrainoje, Italijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Slovėnijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Latvijoje. Aha, o kaip Estija, Skandinavijos šalys, Ispanija, Graikija, Kroatija, Čekija ir t.t. ???

taigi

Doleriukai įsisavinami pilnu tempu :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS